Sinterklaashuis Eindhoven

Bezoek aan het Sinterklaashuis in Eindhoven

Als de Sint in het land is, hoeft hij geen heimwee te hebben. De plaatsen waar de goedheiligman kan slapen schieten vanaf half november als paddenstoelen uit de grond. In het Kasteel van Sinterklaas in Helmond logeert hij bijvoorbeeld graag. Wil je daar een keer komen kijken, wat zeker de moeite waard is, moet je het geluk hebben om door de loting heen te komen. Het Sinterklaashof in Nuenen is gemakkelijker toegankelijk, hier is het echter wel vaak erg druk. Dit jaar is er voor het eerst ook in Eindhoven de mogelijkheid voor de Sint om daar te logeren. In de Steentjeskerk is zijn werkpaleis en slaapkamer te vinden. Benieuwd wat er in het Sinterklaashuis in Eindhoven te beleven is? Lees dan snel verder!

Sinterklaashuis Eindhoven - entree

Entree

Waar je voor het Kasteel van Sinterklaas in Helmond ruim op tijd moet zijn om aan kaartjes te komen, zijn er nu voor het Sinterklaashuis in Eindhoven nog kaarten te krijgen. Voor €6,90 per persoon (zowel voor volwassenen als kinderen) koop je een kaartje voor een bepaald tijdslot. Zo voorkom je dat je met een hele grote groep op pad bent. De groepen hebben een maximale grootte van 40 personen, dit is inclusief volwassenen. Een prima groepsgrootte dus om voldoende aandacht van de Sint en zijn Pieten te kunnen krijgen. Als je aankomt bij het Sinterklaashuis staat Ohzosnel buiten al te wachten. Je kunt hem aaien en eventueel een beetje hooi geven. Dat is voor de paardenliefhebber die we bij ons hebben helemaal geweldig! Het liefste zou ze zelfs een ritje op Ohzosnel willen maken, haha.

Binnen wordt je welkom geheten en krijg je een heus entreebandje om je arm: zo ziet iedereen dat je in het Sinterklaashuis geweest bent! De buitenkant van de Steentjeskerk ziet er prachtig uit! Versierd met ballonnen en echte Sintbanners is het een groot feest om naar te kijken. De magie begint buiten al!

Sinterklaashuis Eindhoven - pakjes

Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht

Nou ja, de kids mogen gezellig naar binnen toe. Volwassenen mogen mee, als je het aangeeft zijn er echter ook genoeg pieten en vrijwilligers van het Sinterklaashuis die een oogje in het zeil kunnen houden. Dan kun jij vast aan de koffie, hihi. Ik vind het echter wel een aanrader om gezellig met de kids mee te lopen. Direct bij de entree liggen al een hoop cadeaus: zal er voor mij ook iets tussen liggen?

Sinterklaashuis Eindhoven - daken klimmen

We lopen erna door naar het dak. Nou ja, niet echt natuurlijk! Er zijn een paar daken nagebouwd waar de kinderen kunnen oefenen om Piet te zijn. Ze klimmen over de daken en gooien cadeautjes in de schoorsteen. Ze worden daarbij geholpen door echte Pieten, superleuk!

Sinterklaashuis Eindhoven - bakkerij

Erna gaan we door naar de bakkerij. Voor iedereen staat hier een bekertje ranja klaar. Daarnaast liggen er ook lekker wat kruidnoten op tafel: er wordt wat afgesnoept hier! We zien hoe de kruidnoten gemaakt worden: er staat een heuse lopende band, compleet met knipperende lichtjes! Een paar pieten vertellen hier het een en ander over het wel en wee in de bakkerij. Gezellig om hier even samen te zijn met de kids! Bij het verlaten van de bakkerij krijgen de kinderen bovendien een heus Pietendiploma, ondertekend door de Sint…hoe leuk is dat!?

Sinterklaashuis Eindhoven - slaapkamer Sinterklaas

Sssst….de Sint slaapt!

Na het bakken is het tijd om te gaan kijken waar de Sint en zijn Pieten slapen. We komen in een kamer waar allemaal bedden staan met de meest kleurrijke dekbedden erop. De Pieten hebben deze zelf versierd, ze zien er prachtig uit! Boven de bedden hangen diverse Pietenpakken: allemaal klaar om vanavond mee de daken op te gaan. Naast de Pieten slaapt ook Sinterklaas hier. De beer op het bed maakt grote indruk: slaapt Sinterklaas nog met een knuffelbeer? Hihi…hilariteit alom! Over hilariteit gesproken: er is een echte goochelpiet aanwezig. Hij doet de leukste goocheltrucs met de kinderen. Zo kunnen de kinderen die alle bedden al bekeken hebben ook prima de tijd doorkomen.

Sinterklaashuis Eindhoven - werkkamer Sinterklaas

En rijdt toch  niet stilletjes…

Na het bezoek aan de slaapkamer van Sint Nicolaas mogen we de werkkamer ook even bekijken. Het valt de meiden vooral op hoe netjes hij zijn kamer opgeruimd heeft, haha. En dan, is het tijd voor waar we eigenlijk voor gekomen zijn: een ontmoeting met de Sint! Hoe gaaf is dat!? Na een korte instructie van een paar Pieten nemen we allemaal plaats op de stoelen die klaar staan voor ons. Voor de goedheiligman staat er uiteraard een heuse Sinterklaasstoel klaar. Als de kinderen ‘Sinterklaasje kom maar binnen’ beginnen te zingen treedt de Sint aan. Hij neemt plaats op zijn zetel en neemt uitgebreid de tijd om met de kinderen te praten, te knuffelen en op de foto te gaan. De fotopiet maakt ook een foto: deze kun je voor €3,- bestellen, waardoor je het Sinterklaashuis een kleine financiële boost geeft om ook volgend jaar zo’n geweldig event te organiseren. Als de kinderen een cadeau hebben uitgezocht is het tijd om naar de Pietendisco te gaan. Hier kunnen we poffertjes eten, koffie, thee, fris of een wijntje drinken en genieten van een heerlijk worstenbrooodje. Houben heeft speciaal voor deze gelegenheid een heerlijk Sinterklaasworstenbroodje op de markt gebracht: als je er toch bent zou ik deze zeker even proeven!

Na al het dansen werpen we nog een laatste blik op de schatkamer van de Sint en dan…gaan we naar huis toe…we mogen immers onze schoen zetten van Sinterklaas!

Sinterklaashuis Eindhoven - schatkamer

Deel deze post via

Leave a Comment