goedkope zwembaden in brabant - banner pukkemuk

Goedkope zwembaden in Brabant: ik geef je 10 tips!

Whoopwhoop! De thermometer tikt alweer de 30 graden aan. Perfect weer om een lekker zwembad op te zoeken. Ik vind het heerlijk om de hele dag te gaan liggen bakken in de zon en af en toe het water in te duiken. De kinderen vinden het natuurlijk ook fijn als er wat te spelen is. Hierom heb ik een aantal zwembaden die leuk zijn voor kinderen op een rijtje gezet voor je. Ben jij op zoek naar goedkope zwembaden in Brabant waar jij een dagje door kunt brengen met de kinderen met dit hete weer? Lees dan snel verder!

  1. Zwembad De Dolfijn – Best. Ik begin met een zwembad waar ik zelf al heel veel tijd heb doorgebracht. Als kind was ik al te vinden bij ‘De Dolfijn’. Heerlijk zwemmen, van de glijbaan en lekker zonnen op de grote ligweide. Voor de allerkleinste kinderen is er een peuterbad met een speeltoestel en sproeiers zodat ze zich de hele dag kunnen vermaken. De grotere kinderen roetsjen met veel plezier van de glijbaan af in het grotere bad terwijl er in het diepe bad baantjes getrokken kunnen worden (mits het niet te druk is uiteraard). Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis naar binnen, vanaf 4 jaar betaal je €4,50 entree per persoon. goedkope zwembaden in brabant - billy bird
  2. Billy Bird park Hemelrijk – Volkel. Dat Billy Bird Hemelrijk een leuke plek is om een dag met de kids naartoe te gaan schreef ik eerder al in een blog. Dat je er ook prima kunt zwemmen is met dit weer echter ideaal. Er is een grote waterplas, waar nu een heus AquaFunPark is (tegen betaling). Zorg er wel voor dat je op tijd gereserveerd hebt, want het is een populaire plek om te gaan zwemmen! Groot voordeel van Billy Bird vind ik dat er ook een flinke speeltuin (met achtbaan!) in de buurt is waardoor je er echt de hele dag vertier hebt. Kinderen tot en met 2 jaar mogen gratis naar binnen, vanaf 3 jaar betaal je €12,50 per persoon.
  3. Dippie Doe – Best. Tja, ik woon nu eenmaal in Best, dus de zwembaden en speeltuinen in Best zelf ken ik toch het beste…hihi. Het attractiepark Dippie Doe is superleuk voor de kleinere kinderen. Met een leuke binnenspeeltuin en een aantal toffe attracties buiten is het de perfecte plek om met de kids naartoe te gaan. Bovendien krijg je met je toegangskaart voor Dippie Doe gratis toegang voor Strandpark AquaBest. Deze zwemplas ligt naast Dippie Doe en is ideaal om je dagje uit relaxed mee af te sluiten! Vanaf 2 jaar betaal je €13,95 per persoon voor een dag vertier en zwemplezier. Iets duurder dan de andere goedkope zwembaden in Brabant die ik in het artikel noem, maar je hebt er dan ook een heus attractiepark bij.
  4. Waterspeeltuin Hullies – Uden. Ken je speelboerderij Hullies? Hier zit een leuke waterspeeltuin bij voor de kleine kinderen. In de speelboerderij kunnen de kids zowel binnen als buiten heerlijk spelen. Met mooi weer kunnen ze zich ook prima vermaken in de waterspeeltuin. Het water staat zo’n 20 centimeter hoog waardoor je, vooral met de grotere kinderen, niet per se mee het water in hoeft: kun jij lekker op het terras genieten van een hapje en een drankje! Kinderen tot 1 jaar en volwassenen mogen gratis naar binnen, vanaf 1 jaar betaal je €9,- per kind.
  5. Speelpark De Splinter– Eindhoven. Ook deze speeltuin brengt herinneringen aan vroeger naar boven hoor! Als kind kwam ik hier al met mijn ouders. Heerlijk klimmen, klauteren, bouwen (tja, dat fröbelen zat er al vroeg in) en knuffelen met de dieren van de kinderboerderij. Daarnaast kun je er ook heerlijk zwemmen. Voordeel van deze zwembaden vind ik dat er twee zijn waar de kinderen prima kunnen staan (15/20 cm water). Doordat er zoveel te doen is kunnen de kinderen zich er echt de hele dag vermaken. Een perfect dagje uit als je het mij vraagt! Speelpark De Splinter staat met recht in het lijstje goedkope zwembaden in Brabant: de entree is gratis, alleen op zon- en feestdagen betaal je €1,50 per persoon! Goedkope uitjes in Brabant - Doeboerderij de steenuil Oirschot
  6. Speelboerderij De Steenuil – Oirschot. Op deze speelboerderij kunnen de kinderen zich zowel binnen als buiten uitleven. Bij mooi weer worden er buiten diverse zwembadjes en waterspeeltoestellen neergezet zodat er ook heerlijk met water gespeeld kan worden. Daarnaast wordt er soms ook een heus modderbad gecreëerd…heerlijk vies worden, om vervolgens door de wasstraat te lopen waarna er weer lekker gespeeld kan worden! Met een beetje geluk mag je zelfs de boer meehelpen: hoe leuk is dat! Kinderen vanaf 1 jaar betalen €9,50 entree, volwassenen en kinderen tot 1 jaar mogen gratis naar binnen.
  7. Speeltuin de Kieviet – Nuenen. Hier kunnen de kinderen echt heerlijk spelen! Er is een speeltuin, en ook een peuterbad. In het bad staat een glijbaan en wat andere leuke speelelementen waardoor de kleinste kinderen zich hier prima vermaken! Ouders kunnen op het terras genieten van een hapje en een drankje. In verband met de corona-maatregelen kun je nu alleen met een abonnement naar binnen. Voor €17,50 heb je echter al een ouder-kind abonnement (waarmee een kind + volwassene toegang heeft tot de speeltuin). Als je van plan bent om vaker te gaan heb je dat er dus zo uit!
  8. Speelland Beekse Bergen – Hilvarenbeek. Ook bij Speelland kun je (zoals de naam al doet vermoeden) heerlijk spelen. Diverse attracties, springkussens, trampolines, auto’s en speeltoestellen zorgen ervoor dat je een dag plezier kunt beleven hier. Daarnaast is er een grote zwemplas die voor zowel jong als oud erg leuk is. Er zijn speeltuintjes voor de kleinste kinderen, de oudere kinderen vermaken zich op het vlot, de waterfietsen of de glijbanen. Jij kunt ondertussen heerlijk zonnen op de zonneweide of genieten van een drankje op het terras. Kortom: een heerlijk dagje uit! Entree bedraagt €8,95 vanaf 3 jaar, tot en met 2 jaar gratis entree.
  9. Speeltuin de Bucht – Bergeijk. Als je van een bosrijke omgeving houdt is dit een ideale speeltuin! Met twee zwembaden is het heerlijk om hier te zijn als het lekker warm is. De kleinste kinderen vermaken zich in een peuterbad met glijbaan, terwijl de wat ouderen kinderen kunnen spelen in een wat dieper bad. Deze is slechts 85 cm diep, dus de wat oudere kinderen kunnen hier wel staan: ideaal! Entree bedraagt €1,50 per persoon.
  10. Pukkemuk – Dongen. Bij Pukkemuk in Dongen kunnen de kinderen heerlijk spelen. Er is een grote binnenspeeltuin en buiten zijn diverse attracties. De bootjes zijn hier altijd een groot succes. Vergeet ook zeker niet een bezoekje te brengen aan het boerensprookjesbos. Echt geweldig om te zien! Daarnaast is er een heuse waterspeeltuin waar de kinderen zich heerlijk kunnen vermaken. Met een ton waar eens in de zoveel tijd water uit komt (spanning en sensatie), diverse plekken waar water uit de grond spuit en een leuk speeltoestel met glijbaan is er voor ieder wat wils. Doordat er slechts een kleine laag water in staat kunnen zowel de oudere als de jongere kinderen hier spelen. Waterschoentjes zijn echter wel fijn, omdat de kinderen nogal eens van de waterspeeltuin naar het springkussen willen lopen. Entree bedraagt €10,- per persoon voor kinderen vanaf 1 jaar. Ze krijgen hier onbeperkt gekoeld water en ranja voor. Volwassenen betalen €8,- per persoon en krijgen hiervoor naast onbeperkt gekoeld water en ranja ook nog 2 gratis consumpties (koffie/thee/fris).

Weet jij al bij welke goedkope zwembaden in Brabant jij verkoeling gaat zoeken de komende dagen?

 

Deel deze post via

Leave a Comment