zelf chocoladefudge maken

Zelf chocoladefudge met pretzels en stroopwafel maken

Een paar keer per jaar organiseert @mandyandmore via Instagram de Swiepswoepswap. Hierbij ga je aan de slag met een recept van een andere blogger of Instagrammer. Je swapt dus een recept en je swiepswoept er je eigen draai aan… Snap jij het nog? Haha. Om een lang verhaal kort te maken: ik ben gelinkt aan @mrs.t_food. Een vrolijke Eindhovense foodblogger die zowel zoete als hartige recepten deelt. Mijn keuze voor een recept was snel gemaakt. Het maken van een fudge staat al lang op mijn lijstje, dus ik kies het fudgerecept om te gaan swiepswoepswappen.

Ingrediënten chocoladefudge

Zelf chocoladefudge maken

Het recept van @mrs.t_food bestaat uit 1 blikje gecondenseerde melk, 50 gram pure chocolade, zeezout en kruidnoten. Hoewel de kruidnoten hier al in de winkel liggen kies ik toch voor een andere vulling. Ik gebruik zoute pretzels en stroopwafel als vulling voor de fudge. Daarnaast voeg ik wat extra chocolade toe. De fudge wordt zo iets bitterder, een prima tegenhanger voor het zoete van de stroopwafel en het zoute van de pretzels.

zelf fudge maken

In een pannetje warm ik de gecondenseerde melk op. Vervolgens voeg ik er een snufje zout en 100 gram chocolade aan toe. Dit doe ik blokje voor blokje. Als het blokje chocolade gesmolten is voeg ik het volgende blokje toe. Dit herhaal ik tot alle blokjes op zijn. Vervolgens laat ik het mengsel nog 10 minuten pruttelen. Wel roer ik het tussendoor geregeld door, om te voorkomen dat het mengsel aankoekt.

Ondertussen verkruimel ik de pretzels en snijd ik de stroopwafels in kleine stukjes. De hoeveelheid hiervan is naar eigen wens. Ik ga voor twee stroopwafels en een handje vol pretzels. Hierna bekleed ik een kleine ovenschaal met bakpapier.

chocoladefudge afkoelen

Als het chocolademengsel 10 minuten heeft staan pruttelen meng ik tweederde van de pretzels en stroopwafelstukjes erdoor. Vervolgens giet ik de fudge in de ovenschaal. Ik strooi de rest van de pretzels en stroopwafels over de fudge heen en ik zet de ovenschaal even in de koelkast. Na zo’n 2 a 3 uur is de fudge wat harder geworden. Ik haal het bakpapier van de fudge af en snijd de chocoladefudge in stukken.

Wat een lekker recept! Dit ga ik zeker vaker maken. Het zoete van de stroopwafels en het zoute van de pretzels zorgen voor een heerlijke smaakbalans. Ik heb nu al zin in de volgende swiepswoepswap!

Wil je deze fudge ook maken en bewaren op een van je Pinterest-borden? Gebruik dan onderstaande afbeelding!

chocoladefudge zelf maken pinterest

 

Deel deze post via

Leave a Comment