sinterklaas lunch weekoverzicht bento

Weekoverzicht lunch week 47

We hebben er weer een spannende week op zitten! De eerste schoenen zijn gezet, Malle Pietje is zelfs langs geweest en we hebben een bezoek gebracht aan het Sinterklaashuis in Eindhoven. Hoe dat was kun je hier lezen. Als alles helemaal in Sinterklaasstijl is kan de lunch natuurlijk niet achter blijven! Deze week zijn er alleen maar Sint en Piet lunches mee naar school gegaan. Heb jij nog tips nodig voor toffe Sintlunches? Kijk dan eens bij mijn blog van deze week. Ik deel hierin 10 tips voor lunches in het Sinterklaas thema! Al krijg je door hier verder te lezen ook al een hoop inspiratie natuurlijk!

Weekoverzicht lunch week 47 - maandag

Maandag

Hoewel de Sint natuurlijk dit jaar met de stoomtrein in Nederland is aangekomen, geef ik toch een stoomboot mee naar school toe. Dit blijft voor mij namelijk onlosmakelijk verbonden met Sinterklaas. Ik besmeer een boterham met hazelnootpasta en steek er een stoomboot uit. Door deze eruit te halen blijft er een stoomboot van hazelnootpasta over. Een paar plakken komkommer worden vergezeld van een cadeautje. De mini krentenbol wordt afgemaakt door er een Sinterklaasje in te steken. Als dat geen feestje is!?

Weekoverzicht lunch week 47 - dinsdag

Dinsdag

Vandaag gaan Sinterklaas en Piet allebei mee in de lunchbox! Met een uitsteker haal ik zowel de Sint als zijn knecht uit een boterham. Met de decoratiestiften van dr. Oetker maak ik er een waar feestje van. De contouren van Sinterklaas en Piet worden zo iets duidelijker zichtbaar. Uit een snee kruidkoek haal ik de letter S. Het is toch net een chocoladeletter zo? Met een bentoring met een cadeautje erop wordt het bakje met tomaten een groot feest!

Weekoverzicht lunch week 47 - woensdag

Woensdag

Vandaag ga ik voor een simpele lunchbox. Ik neem een paar boterhammen zonder poespas en druk daar met een uitsteker in de vorm van een mijter als een soort stempel het hoofddeksel van de Sint in. Deze blijft er prima in staan, en ziet er vrolijk uit. Ik geef een mini krentenbol mee waar ik een prikker met de zak van Sinterklaas in steek. Zo krijgt het toch een beetje een Sinterklaassfeertje mee. Ook vandaag worden de tomaatjes opgeleukt met een bentoring met een cadeautje erop.

Weekoverzicht lunch week 47 - donderdag

Donderdag

De Munchbox gaat vandaag weer mee naar school toe! Deze lunchbox is alleen al om te vullen een waar feestje, hihi. Aangezien de oudste voort een flinke eetlust heeft geef ik twee boterhammen mee naar school toe. Één belegd met kaas, en de andere met aardbeienjam. Van een paar plakken kruidkoek maak ik heuse cadeautjes. Ik leg twee plakken op elkaar en bind ze aan elkaar met behulp van een stuk bindtouw. Zo maak je heel simpel en snel van een paar plakken kruidkoek de mooiste pakjes! De mini krentenbol tover ik om tot een heuse Piet. Met een bentoring met een mond erop en een paar oogjesprikkers maak ik zijn gezicht. De decoratiestiften gebruik ik om de baret van de Piet te maken. Met een prikker met een ster eraan maak ik een veer. Plaatje toch? Een Broodbriefje erbij maakt het trommeltje compleet!

Weekoverzicht lunch week 47 - vrijdag

Vrijdag

Vandaag gaat Sinterklaas mee naar school toe. Ik heb vorig jaar bij de Leukste Lunch een prachtige uitsteker gekocht waar ik deze toffe boterham mee kan maken. Door de gele tomaten aan een staf te prikken heeft Sint ook een goede ondersteuning tijdens het lopen. Het BiFi-worstje krijg een bentoring met een cadeautje eromheen.

Nog een volledige week met Sintlunches, ik houd ervan! Erna kunnen we direct door met de kerst…whoopwhoop!

Deel deze post via

Leave a Comment