Food Fröbel Fun was op zoek naar gastbloggers die willen laten zien wat ze in een week als lunch eten. Ik als foodblogger kan dat natuurlijk niet voorbij laten gaan. Maar wie ben ik dan? Ik ben Marleen Trompenaars en ben 24 jaar oud. Sinds oktober 2016 heb ik de diagnose coeliakie. Dit betekend dat ik niet tegen gluten kan en zelfs van één kruimel gluten al ziek kan worden. Mijn ervaringen met betrekking tot het glutenvrije leven deel ik op mijn blog Smaakvol Glutenvrij.
Ik werk vijf dagen in de week als assistent-accountant. Je kunt jezelf voorstellen dat als iedereen om mij heen een boterhammetje zit te eten, dat extra goed opletten is voor mij. Want ik hoef maar per ongeluk één kruimeltje gluten binnen te krijgen, en een half uur tot uur later zit ik ziek thuis.
Zelf eet ik eigenlijk vrij weinig brood. Dit komt doordat het glutenvrije brood lang niet zo lekker is als glutenbevattend brood. Daarnaast is het glutenvrije brood ook heel erg duur als je dat vergelijkt met glutenbevattend brood.
Maar goed, waarmee lunch ik dan wel?
Maandag
Omdat ik niet zo vaak lunch met brood, neem ik vaak als lunch ‘’de restjes’’ mee van het avondeten van de dag daarvoor. Zo lunch ik vandaag met aardappelpuree, champignons, courgette, ui, paprika en worst.
Dinsdag
Als ik lunch met een salade moet ik er van de diëtiste eigenlijk altijd ervoor zorgen dat er iets van aardappeltjes of vlees bij zit. Gisterenavond hadden we wat gebakken aardappeltjes over. Dat zit dus vandaag door mijn salade. Verder zit er in mijn salade van vandaag wat augurk, komkommer, lente-ui paprika en natuurlijk sla.
Woensdag
Vandaag luister ik dubbel zo goed naar mijn diëtiste. Want in de salade van vandaag zitten zowel aardappeltjes als wat vlees. Verder zit er wederom wat augurk, komkommer, lente-ui paprika en sla in.
Donderdag
Een keer in de maand organiseert de personeelsvereniging een gezamenlijke lunch. Er worden dan allerlei broodjes besteld. Ik vind het altijd erg gezellig als dat is. Iedereen neemt dan eigenlijk echt even ‘’de moeite’’ om pauze te nemen en gezellig met elkaar te lunchen in de kantine. Er staat inderdaad de moeite nemen. Normaal gesproken neemt namelijk lang niet iedereen pauze of zitten ze in ieder geval niet in de kantine.
Voor mij zitten er altijd standaard twee glutenvrije broodjes bij. Dit keer zijn ze belegd met kaas, rauwkost, tomaat, komkommer en ei.
Vrijdag
Op vrijdag nemen mijn collega’s nooit een lunch mee, maar gaan ze ergens iets halen. Waar ze dit halen wisselt eigenlijk per week. De ene keer lopen ze naar het ziekenhuis om daar iets bij de kantine te kopen en de andere keer gaan ze naar de supermarkt en kopen ze daar hun lunch. Het is voor mij niet altijd mogelijk om mee te doen. Deze vrijdag is het gelukkig wel mogelijk. Ik vind het altijd erg fijn als ik gewoon mee kan doen met de rest. Dan voel ik me niet meteen de uitzondering die weer eens iets niet mag hebben. De lunch wordt deze week gehaald bij een lunchroom om de hoek.
Ik kies voor een glutenvrije salade carpaccio. Tot mijn grote verbazing zit er ook een glutenvrij broodje bij.
Zaterdag
Ik kies vandaag voor een simpele lunch. Ik bak twee glutenvrije broodjes af en beleg deze met worst, tomaat en komkommer.
Zondag
Normaal doe ik thuis wat extra moeite om een lekkere lunch klaar te maken voor mezelf. Dit weekend heb ik niet echt super veel energie en kies ik, zowel op zaterdag als op zondag, voor een gemakkelijke lunch.
Ik kluts een eitje samen met wat courgette, champignons, tomaat en paprika.
Smaakvol Glutenvrij
Ben je op zoek naar meer glutenvrije lunch inspiratie? Of ben je op zoek naar andere glutenvrij recepten of op zoek naar tips hoe om te gaan met het glutenvrije dieet? Of ben je gewoon nieuwsgierig hoe ik het ervaar om glutenvrij te moeten eten? Neem dan gerust eens een kijkje op mijn blog!
https://www.smaakvolglutenvrij.nl
https://www.facebook.com/smaakvolglutenvrij/
https://www.instagram.com/smaakvolglutenvrij/