Schoenzet kalender - Slinger 2

Schoenzet kalender Sinterklaas: met gratis printable!

Hij komt hij komt, die lieve goede Sint…en ik hoop dat ik dan ook wat in mijn schoentje vind. Maar ja, dan is het natuurlijk wel gemakkelijk dat ik weet wanneer ik mijn schoen mag zetten! Een schoenzet kalender biedt hierbij uitkomst. Het scheelt een hoop vragen van de kids (mogen we vanavond onze schoen zetten?) en de Sint weet waar hij qua inkopen aan toe is. Ook niet onbelangrijk natuurlijk!

 

Sint is toch niet saai!?!?

Op internet zijn heel veel schoenzet kalenders te vinden. Ik vind ze zelf echter altijd een beetje saai. Een A4-tje met plaatjes die je in kunt kleuren met een datum erbij. De Sint houdt ook wel van een beetje vrolijkheid! Hierom heb ik een alternatieve schoenzet bedacht die ook gelijk een vrolijke Sint-slinger is! Onderaan de pagina staat een link met een printable naar mijn alternatieve schoenzet kalender.

Schoenzet kalender - kleuren 2 Schoenzet kalender - kleuren

Kleuren maar!

Heerlijk vind ik dat: gezellig samen met de kids fröbelen en kleuren. Deze kalender bestaat uit 19 mijters en 6 rondjes met gevulde schoenen. Het is dus best een werk om ze allemaal te kleuren. We gaan dan ook gezellig met zijn drieën aan de gang om alle mijters van kleur te voorzien. Ze worden allemaal extra netjes ingekleurd: het is immers een werkje voor de Sint…

Als alles gekleurd is knip ik alle mijters en rondjes uit. Op de mijters staan puntjes waar je een gaatje kunt maken. Ik doe dit met een perforator. Vervolgens rijg ik een draad door alle mijters heen. Ik zorg er uiteraard wel voor dat alle mijters op de goede volgorde liggen. Anders snapt Piet er niets meer van natuurlijk!

Schoenzet kalender - knijpers sint piet

Knijpers maken

Het is natuurlijk wel prettig als je aan kunt geven welke dag het vandaag is. Helemaal voor de kinderen die nog niet (zo goed) kunnen lezen is dit gemakkelijk. Laat ze hierom zelf iedere dag een knijper verzetten naar de juiste dag. Ik neem een houten wasknijper en maak hier een Sinterklaas van. Dit doe ik door de bovenkant van de knijper rood te maken. Als de verf droog ik maak ik ere met gele verf een kruis op: de mijter van de goedheiligman is klaar! Ik teken een gezichtje en plak er wiebeloogjes op. Een baard van watten maakt het geheel af. Deze lijm ik gewoon op de wasknijper.

Op de dag dat de Sint aankomt in Nederland, zaterdag 17 november dit jaar, mogen de kids voor het eerst hun schoen zetten. Dit zegt Sint Nicolaas immers zelf op televisie: hier is nog geen kalender voor nodig! Na de eerste keer schoenzetten geeft Piet aan wanneer je de volgende keren je schoen mag zetten. Dit doet hij door de ronde kaartjes met een wasknijper waarop een pietenveer gelijmd zit aan de slinger te hangen. Er zijn 6 ronde kaartjes, en ik heb 6 wasknijpers met veer gemaakt. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat Piet ze ook alle 6 gebruikt. Kijk even wat je een redelijk aantal keer vindt. Dit is vaak ook afhankelijk van de overige Sinterklaasvieringen die er zijn.

Schoenzet kalender - Slinger

Versieren maar!

Zodra de Sint in het land is verandert de woonkamer in een ruimte waar de goedheiligman zich prima thuis zou voelen. Er staat een kartonnen schoorsteen (bij gebrek aan een echte), hangen Sint- en Pietslingers, honeycombs van Sint en Piet, Sinterklaasbalonnen…noem maar op! Een beetje over de top wellicht, ik houd ervan. Deze schoenzet kalenderslinger past er nog prima bij! Is het geen vrolijk plaatje?

Wil je zelf deze slinger maken? Klik dan op de onderstaande downloadlink om de printable te downloaden. Print hem uit, organiseer een gezellige kleurmiddag en hang de slinger zaterdag op in de woonkamer of de speelkamer van de kinderen. Als de kids de schoen hebben gezet zal Piet de rondjes eraan hangen met zijn eigen pietenknijpers…zal er voor jou ook iets in je schoen zitten?

Het lijkt me leuk om te zien dat je de slinger zelf ook gebruikt. Laat hieronder een reactie achter of post een bericht op Social Media met de #foodfrobelfun.

Klik hier om naar de downloadpagina te gaan.

 

Deel deze post via

Leave a Comment