My mepal unicorn eenhoorn lunch week 34 maandag

Weekoverzicht lunch week 34

Weekoverzicht lunchboxen week 34

 

Via Facebook en Instagram deel ik dagelijks een foto van mijn lunchbox of de lunchbox van de meiden. Eens per week kun je alle bentoboxen van de hele week in een helder overzicht bekijken.

Deze week maak ik gelijk gebruik van twee nieuwe lunchboxen! De bentobox van Mepal, met eenhoorns, en bijpassende beker heeft de jongste voor haar verjaardag gekregen. Ze is immers vier jaar geworden, dus dan heeft ze voor school wel een broodtrommel nodig! En aangezien eenhoorns momenteel haar favoriet zijn hebben we hiervoor gekozen!

Ik heb mezelf in de vakantie een Yumbox Classic cadeau gedaan. Een geweldige lunchbox waarvan de vakken luchtdicht en lekvrij afgesloten worden. Ideaal voor het meenemen van yoghurt bijvoorbeeld! Dit heb ik dan ook meteen getest, haha!

Maandag

We beginnen met maandag, de eerste schooldag van de jongste. Ze krijgt op verzoek een eenhoorn-lunch mee naar school. Aangezien we nog redelijk in de vakantiemodus zitten en we zondag een groot eenhoorn-feest hebben gevierd was er niet zo bijster veel in huis. Hierom een simpele lunch, die met wat prikkers al gauw om te toveren is tot een waar feestje! De boterhammen heb ik besmeerd met leverworst (favoriet hier!), doorgesneden en versierd met een eenhoorn-bentoring. Ik doe komkommer en tomaat aan een eenhoornprikker zodat er al gemakkelijker voldaan kan worden aan de dagelijkse portie groenten. La vache qui rit (hier noemen de meiden dat ‘koeienkaas’, bij jullie ook?) wordt ook altijd met veel smaak opgegeten. In het snackbakje stop ik wat bramen voor het tienuurtje.

Dinsdag

Op dinsdag neem ik voor het eerst mijn Yumbox mee naar het werk. Ik heb er zin in om hem te vullen! Het gemakkelijke aan de Yumbox is dat er per vakje staat wat je er in kunt doen voor een gevarieerde lunch, ideaal. Voor het eenhoorn-feest heb ik kruidenkaas met een beetje roze kleurstof gekleurd. Omdat deze over is en ik weggooien zonde vind (sund, zeggen we hier in Brabant) besmeer ik een wrap met deze roze kruidenkaas. Wat plakjes vegetarische salami maken het af. Oprollen, snijden en klaar is mijn lunch! Als tienuurtje neem ik Griekse yoghurt met bramen. En ja: de yoghurt is echt in het bakje blijven zitten. In de middag snack ik wat edamame weg en later op de dag nog een paar cashewnoten. Superfijn hoe gevarieerd ik zo mijn eigen lunch kan maken met al die vakjes!

Woensdag

Woensdag ga ik voor een easypeasy lunchbox. Als eerste beleg ik weer een wrap met vega salami om tijdens de lunch op te eten. Om tien uur eet ik een handjevol bramen: heerlijk! Gedurende de dag snack ik nog wat blokjes kaas, cashewnoten en cherrytomaten. Ik vind het altijd fijn om overdag al wat groenten te eten. Zo kom ik veel gemakkelijker aan mijn dagelijkse portie. Als traktatie voor mezelf heb ik een paar gefrituurde maïskorrels meegenomen. Daar kan ik wel een hele zak van leeg eten!

Donderdag

Donderdag ga ik voor een pastasalade. Hiervoor kook ik wat meergranenfusilli en vul de overige bakjes met de vulling van de salade. Ik snijd hiervoor een paprika en wat tomaat in stukjes, stop een paar olijven in het ronde vakje van de Yumbox en voeg wat gesneden mozzarella toe. ’s Middags prik ik uit ieder bakje iets aan mijn vork waardoor ik een heerlijk middagmaal heb. Als snacks neem ik voor tien uur een grapefruit mee. Mijn vieruurtje is een eierdonut.

Deze maak ik heel gemakkelijk door een paar eieren te kloppen met wat oregano, peper, zout en een beetje melk. In een ingevette donutvorm leg ik wat kaas en gesneden groenten. Het eiermengsel giet ik er bovenop waarna ik het geheel een kwartiertje in een voorverwarmde oven (180 graden) zet. Even af laten koelen en je hebt een heel gemakkelijke en lekkere snack voor op het werk of naar school. Je kunt hier natuurlijk iedere vorm voor gebruiken die je leuk vindt!

Vrijdag

Deze week eindig ik met een rijstsalade. Hiervoor kook ik rijst, laat het afkoelen en stop het in het grootste vak van mijn lunchtrommel. In de andere vakken stop ik edamame, surimi en fijngesneden komkommer. Een heerlijke combinatie! Als fruit eet ik een kiwi en ’s middags snoep ik nog een paar puntjes ‘koeienkaas’ op.

 

Het begin is gemaakt! Ik besef wel dat een lekkere lunch valt of staat met een goede planning en dat ik beter in het begin van de week kan bekijken wat ik de komende week mee wil nemen naar het werk. Wat opstartproblemen na de vakantie denk ik, haha. Welke lunches nam jij afgelopen week mee naar je werk of naar school?

 

 

 

Deel deze post via

Leave a Comment