gezond snoep gezonde snoepjes maken - healthy candy

Week van Snoep Goed: Gezond snoep maken

Snoepen en gezond, het klinkt niet echt als een combi die helemaal klopt. Toch zijn er genoeg alternatieven te bedenken voor de snoepjes die bomvol zitten met suiker. Natuurlijk moet een snoepje op zijn tijd kunnen hoor, soms wil je echter liever iets gezonds snoepen. Deze week is het de week van Snoep Goed. Juist ja, met een spatie in het woord klinkt snoepgoed al een stuk goeder, uhm…beter dus. Tijdens deze week, die duurt van 17 t/m 23 januari, worden mensen in Nederland uitgedaagd om  ongezond snoepgoed te vervangen voor verantwoorde alternatieven, zoals groente, fruit of noten. Heb je zin om echt iets te snoepen wat ook nog een beetje op snoep lijkt? Maak dan zelf gezond snoep met een van de onderstaande recepten. Het is helemaal niet moeilijk om gezond snoep te maken, en het smaakt fantastisch! Heb je weer een lekker alternatief voor als je geen zin hebt in groenten, noten of fruit ;-).

Zelf gezond snoep met aardbeien maken

Roze snoepjes, dat wil toch iedereen!? Hoewel je het niet meteen zou zeggen als je de snoepjes ziet, zijn ze wel degelijk gezond. Met aardbeien en banaan als basis zitten er voldoende vitaminen en vezels in deze snoepjes! Doordat je agar agar gebruikt om het te binden zijn deze gezonde snoepjes ook nog eens helemaal vegan! Laat dat nou perfect passen bij Veganuary… wat wil je nog meer, haha. Bovendien kun je de snoepjes in elke vorm maken die je zelf wil. Als  er een siliconen bakvorm van hebt kun je deze vorm gebruiken voor de snoepjes. Hoe leuk is dat! Benieuwd geworden naar het recept? Lees snel hoe makkelijk je deze gezonde snoepjes kunt maken!

gezond snoep Gezonde snoepjes mango abrikoos

Fruitrolls zelf maken

Van deze snoepjes ga je vanzelf lachen! Je hebt er namelijk maar twee ingrediënten voor nodig, hoe fijn is dat!? Ik gebruik mango en abrikoos om deze heerlijke fruitrolls te maken. Naast het fruit, heb je een dosis geduld en een oven nodig. Heb je dat allemaal in huis? Dan ben je klaar om zelf gezond snoep te gaan maken! Je hoeft dus geen dure fruitrolls meer te kopen in de winkel, je kunt deze gewoon helemaal zelf maken! Geen toegevoegde suikers, geen conserveringsmiddelen… bijna te mooi om waar te zijn!

gezond snoep maken Gezonde kokosmakronen klaar

Gezonde kokosmakronen

Heb je geen zin om iets te snoepen, en wil je graag iets verantwoords bij de koffie? Maak dan eens deze heerlijke gezonde kokosmakronen! Ze staan in no time op tafel, zodat jij snel kunt genieten van een heerlijk en verantwoord tussendoortje.

Je ziet maar: gezond snoepen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Met een paar ingrediënten kun je zelf makkelijk gezond snoep maken en op tafel zetten. Een lekker en verantwoord tussendoortje: Snoep Goed dus!

Wil je deze tips bewaren op een van je borden op Pinterest? Je kunt daar onderstaande foto voor gebruiken!

gezond snoep maken - pinterest

 

Deel deze post via

Leave a Comment