makkelijk en gezond hapje pastaspiesjes

Makkelijk hapje: Pastaspiesjes

In het weekend vind ik het altijd leuk om iets lekkers op tafel te zetten. Hoewel het op vrijdag bij ons thuis traditioneel ‘chipavond’ is, zet ik graag iets anders erbij op tafel om er een groot feest van te maken. Aangezien ik wel gewoon werk op vrijdag vind ik het wel prettig om ervoor te zorgen dat ik niet zo lang in de keuken hoef te staan. Met deze heerlijke pastaspiesjes heb je sowieso een makkelijk hapje te pakken wat ook nog eens gezond is. Wat wil je nog meer?

Deze spiesjes bevatten, naast pasta, ook nog tomaat en spinazie. Tomaten zitten boordevol antioxidanten en kalium, wat een hoge bloeddruk tegen kan gaan. Lekker en verantwoord snoepen dus! En dat zonder dat je lang in de keuken hoeft te staan. Een ideale combi wat mij betreft.

makkelijk gezond hapje - pasta spiesjes

Makkelijk en gezond hapje: Pastaspiesjes

Voorbereidingstijd 8 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Borrelhapje

Equipment

 • 1 Pan om de pasta te koken
 • 15 Satéprikkers

Ingrediënten
  

 • 90 gram Tortellini met jouw favo vulling
 • 30 Kleine bolletjes mozzarella
 • 30 Cherrytomaatjes
 • 1 handje Babyspinazie of verse basilicum

Instructies
 

 • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
 • Laat de bolletjes mozzarella uitlekken. Als je geen kleine bolletjes kunt vinden kun je er ook voor kiezen om een grotere bol in stukjes te snijden.
 • Rijg aan ieder spiesjes achtereenvolgens een stukje pasta, tomaatje, bolletje mozzarella en een blaadje spinazie. Herhaal dit tot je 15 spiesjes hebt.
 • Smullen maar! Kind kan de was doen ;-)....

Vind je pastasalade erg lekker? Dan mag dit hapje zeker niet ontbreken op de hapjestafel of het buffet. Het is trouwens ook een prima hapje om mee te nemen tijdens een picknick. Het is lekker, gezond, en erg makkelijk om te maken. Qua pasta heb ik dit keer voor een vleesvulling gekozen, je kunt echter iedere smaak kiezen die je lekker vindt. Hierdoor kan het ook prima als vegetarisch hapje geserveerd worden. Je ziet het wel: je kunt alle kanten uit met deze heerlijke pastaspiesjes! Pastasalade op een stokje doet het hier overigens ook altijd goed in de lunchbox… Tip van Flip!

Ben je op zoek naar andere hapjes die makkelijk te maken zijn? Kijk dan eens bij een van de andere recepten in de rubriek handige hapjes op mijn site. Daar staat gegarandeerd iets tussen wat je op vrijdagavond (of iedere andere avond van de week) op tafel kunt zetten als je zin hebt in een lekkere snack.

Wil je dit hapje later eens gaan maken? Bewaar het dan op een van je borden op Pinterest met onderstaande foto.

makkelijk en gezond hapje pastaspiesjes - pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment

Rating recept