Verlanglijst voor een meisje van 7 jaar - cadeautips en speelgoedtips

Verlanglijst voor een meisje van 7 jaar – cadeau- en speelgoedtips

Met de decembermaand in het vooruitzicht, Sinterklaas die eraan komt (en in sommige gezinnen de kerstman ook nog) en verjaardagen is het wel fijn om te weten wat je cadeau kunt doen aan de kinderen. Aangezien de jongste momenteel 7 jaar is, deel ik wat cadeautips waarvan ik zeker weet dat ze er blij van zal worden. Sinterklaas en de kerstman zullen zeker blij zijn met deze leuke speelgoedtips voor op het verlanglijstje. Heb je even geen inspiratie? Met deze verlanglijst voor een meisje van 7 jaar kom je vast een heel eind! Veel inspiratie gewenst!

Creatief speelgoed

Tja, mijn website heet natuurlijk niet voor niets Food Fröbel Fun… die fröbel staat voor het feit dat ik graag knutsel. Laat dat nu ook een van de favoriete bezigheden van de jongste zijn! Om te knutselen heb je veel leuke pakketjes. Met deze tips voor op de verlanglijst van een meisje van 7 jaar maak je de knutselfan zeker blij!

verlanglijst meisje 7 knutselen xoomy

Met de Xoomy tekenmachine kan iedereen mooi tekenen! Doordat de plaatjes door middel van de zoom worden vergroot kunnen diverse mooie tekeningen worden gemaakt. Erna kunnen ze zelf de gemaakte tekening inkleuren. Een leuke cadeautip voor nog geen €20,-!

Ravensburger Schilderen op nummer Schattige eenhoorn

Schilderen op nummer is iets waar ik tijdens de eerste lockdown zelf mee begonnen ben. De meiden vinden het fantastisch om te zien wat je allemaal, met een beetje hulp van de nummers uiteraard, zelf kunt schilderen. Hoe leuk is het als de kinderen zelf een prachtig schilderij kunnen maken? Een leuke cadeautip onder de €10,-!

Ravensburger String IT Oceaan

Met kunststof pinnen en vrolijk gekleurd draad maak je heel eenvoudig kunstwerken met String it. Het enige wat de kinderen moeten doen is de pinnen in de tekening drukken en met de draden aan elkaar verbinden. Het geeft een superleuk en kleurrijk resultaat waar de kids vast enorm trots op zullen zijn!

Maak je eigen glitter zeepjes! Plus een klein setje om zelf je eigen badbom makkelijk zelf te maken! Badtijd word nu superleuk!

Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar de jongste vindt het hier fantastisch om in bad te gaan. Het liefst met een bruisbal of heerlijk zeepje erbij. Al noemt ze de bruisballen nu nog bruidsballen (is het erg als ik dat niet verbeter omdat ik het te schattig vind!?). Hoe leuk is het als ze haar eigen glitterzeep en bruisballen kan maken? Met deze set kan dat gewoon! Superleuk als cadeautip voor een meisje van 7 jaar!

Unicorn sieradendoosje - eenhoorn glitter beauty doosje versieren - 15 x 10 x 10 cm - Totum knutselset meisjescadeau

Wij zijn hier een beetje fan van de producten van Totum. De set om zelf donuts (van gips) te maken en te decoreren vinden ze fantastisch! Omdat unicorns hier ook altijd een groot succes zijn zit ik eraan te denken om het knutselpakket voor een unicorn sieradendoosje voor de jongste door te geven aan de Sint. Dan heeft ze een leuke middag met knutselen, en een mooi doosje om haar sieraden in te bewaren… Een prima cadeautip dus!

Boeken voor op de verlanglijst van een meisje van 7 jaar

Als docent vind ik het ook belangrijk dat de kinderen zelf lezen. De jongste is 7 jaar en zit in groep 3. Ze leest momenteel op AVI M3 niveau, al durf ik ook best een boek cadeau te doen wat op E3 niveau is. Belangrijk is wel dat je even checkt wat het leesniveau van de kinderen is voor je een boek aanschaft. Niets zo vervelend als een boek krijgen wat je nog niet kunt lezen. Dat levert alleen maar frustratie op. Hieronder een lijstje met wat boeken die de jongste zeker leuk zal vinden! Bij Bol.com is er een zoekfunctie waarmee je op leesniveau een boek kunt zoeken: ideaal dus!

Sprookjes spreken altijd tot de verbeelding. Hoe leuk is het als je zelf een sprookje kunt lezen? Met het boek Er was eens… op Avi E3-niveau kan de jongste zelf zeven verschillende sprookjes lezen. Niet alle sprookjes zijn overigens op E3-niveau: het loopt op tot Avi E5: lekker lang lezen dus!

De boeken van Koen en Lot groeien als het ware met de kinderen mee. Dit boek gaat over een feest in groep drie, en is dan ook geschikt voor kinderen die in groep drie zitten. Wat is er nu leuker dan een boek over feest cadeau krijgen? Nou: een boek over feest wat je ook nog eens zelf kunt lezen dus. Het bevordert de woordenschat en de fantasie…wat wil je nog meer!?

Lang geleden - Dit ben ik

Je bent geschiedenisdocent of je bent het niet… Dat de kinderen een beetje van het verleden mee krijgen vind ik ook erg belangrijk. Dit boek, van Arend van Dam, komt uit een serie waarin diverse historische figuren zichzelf voorstellen. Van Rembrandt tot Anthony Fokker: ze komen allemaal aan bod. Naast het leesplezier leren de kinderen er ook nog iets van dus. Ideaal als cadeautip voor op de verlanglijst van een meisje van 7 jaar!

Voor de kinderen die zelf kunnen lezen en het ook fijn vinden om wat ondersteuning van plaatjes erbij te hebben is dit een ideaal boek. In iedere zin is een woord vervangen door een pictogram. Leuk om spelenderwijs toch een heel boek te kunnen lezen! Er zijn drie boeken verschenen in de Fien en Sem-serie, deze zijn alledrie gebundeld in dit boek!

AVI-lezen met Paul van Loon - Die mop is top!

Moppen zijn natuurlijk altijd leuk. De moppen die door de kinderen worden verteld zijn dan natuurlijk het allerleukste. Helemaal als ze zelf halverwege al zo hard aan het lachen zijn dat ze niet eens meer uit hun woorden komen, haha. Met dit boek, op leesniveau AVI E3 – E4 hebben de meiden gegarandeerd een hoop plezier!

Spelletjes als cadeautip

Als we thuis even niets te doen hebben en we vragen de meiden waar ze zin in hebben is de kans groot dat ze aangeven dat ze graag een spelletje willen spelen. Hoe ouder ze worden, hoe leuker dat is! De spelletjes kunnen namelijk steeds moeilijker worden, waardoor het voor ons ook leuk is om te spelen. Bovendien kunnen ze een aantal spelletjes ook met zijn tweeën spelen: dat is dan weer fijn voor als wij even geen zin hebben om een spelletje te spelen…haha

UNO Kaartspel

Als we op vakantie gaan is er een spelletje wat we zeker niet mogen vergeten: Uno! Iedere vrije minuut die we hebben (en nee, dat is niet overdreven…haha) spelen we dit spelletje. Het enige wat de kinderen moeten kennen is de cijfers en kleuren. De tekens die staan voor een opdracht leren ze vanzelf tijdens het spelen. In een kwartiertje heb je een potje gespeeld, dus je bent er ook zo klaar mee. Een ideaal spel dus voor de spelletjesliefhebber die geen zin heeft om uren te gaan spelen.

Toren van Pisa - Original

Dit spel doet me een beetje aan vroeger denken. Als we bij opa en oma waren speelden we dit spel geregeld. Alleen daarom al hoop ik dat de jongste dit spel op haar verlanglijst zet, haha. Het spel is ook nog eens erg gemakkelijk om te spelen. En wat een lol hebben de kinderen als de poppetjes van de toren van Pisa afvallen. Althans, dat hadden wij vroeger, dus ik kan me voorstellen dat de kids dat nu nog steeds hebben. Voor nog geen €15,- heb je dit spel in huis.

Throw Throw Burrito - Nederlandstalig Kaartspel

Wat krijg je als je trefbal combineer met een kaartspel? Het super grappige partyspel Throw Throw Burrito! Het spel is geschikt voor de hele familie en draait om kaarten verzamelen, punten verdienen en speelgoedburrito’s naar elkaar gooien… Als dat geen middag vol plezier oplevert weet ik het ook niet meer!

Squla Familiebordspel - voor groep 4-8 + ouders

Een leuk en leerzaam spel: dat is het Squla familie bordspel. Voor kinderen van groep 4 tot groep 8 zitten er vragen in het spel. Ook de ouders kunnen meedoen: voor hen zit er ook een setje vragenkaarten in. Het spel heeft iets weg van Triviant, maar dan voor kinderen in de basisschoolleeftijd dus.

Wie is het? - Kinderspel

Heeft hij een snor? Heeft hij een bril? Draagt hij een hoed? Ook het spel Wie is het? vinden de meiden hier geweldig om te spelen. Zodra ze een beetje kunnen lezen kan het al gespeeld worden. De dames spelen het gezellig met zijn tweeën, toen de jongste nog niet zo goed kon lezen hielp een van ons met het lezen van de namen. De lol die de meiden hebben als ze het weer goed geraden hebben is super om te zien! Een cadeautip die zeker in de smaak zal vallen!

Diverse cadeautips voor op de verlanglijst van een meisje van 7 jaar

Naast cadeaus uit bovenstaande categorieën zijn er natuurlijk nog genoeg tips over waar je een meisje van 7 jaar blij mee kunt maken.

L.O.L. Surprise! OMG Sunshine Serie 4.5 - Modepop

Alles, maar dan ook echt alles, van LOL Suprise wordt hier met open armen ontvangen. Zowel de verrassingsballen als de poppen worden door de jongste met open armen ontvangen. Natuurlijk is het wel iets waar je van moet houden, maar als er eenmaal wat LOL-spullen in huis zijn zit je met LOL goed!

Barbie Extra Pop 1 Roze Donzige Jas - Modepop

Barbie is ook van alle tijden. Ik speelde er vroeger al mee, en de kinderen vinden het ook leuk om mee te spelen. De Barbies hier in huis beleven hele avonturen met zijn allen. Bovendien heb je van Barbie cadeaus in verschillende prijsklassen. Van kleding voor de poppen tot een gigantisch huis, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

Scooter - Roze

Voor de sportieve kinderen die graag buiten spelen is een step of spacescooter een leuk cadeau! Hiermee kunnen ze hele middagen buiten spelen en samen met hun vriendinnen door de straat crossen.

VTech KidiZoom 10 in 1 KidiZoom Camera - Speelcamera - Roze

De jongste vindt het superleuk om zelf foto’s te maken. Het liefste met onze telefoon natuurlijk, haha. Met deze Kidizoom camera van Vtech kan ze zelf de leukste foto’s maken! De camera kan bovendien wel tegen een stootje, dus hij kan prima mee als jullie een dagje weg gaan. Superleuk om na afloop te zien hoe de kinderen zo’n dag beleefd hebben. Kinderen zien echt weer andere dingen dan dat wij zien!

Oorbellen meisje | Zilveren kinderoorbellen | Zilveren oorstekers, regenboog

Met een setje sieraden maak je een meisje van 7 jaar vast ook heel erg blij! Een paar oorbellen of een mooie ketting zullen vast in de smaak vallen.

Met deze cadeautips en speelgoedtips op haar verlanglijst kan ons meisje van 7 jaar in ieder geval wel vooruit! Wij hebben genoeg om te kiezen voor haar verjaardag, Sint kan iets leuks geven en zelfs de kerstman heeft iets aan deze leuke tips. Wat is het favoriete speelgoed van jouw kinderen?

Pin dit bericht op jouw account op Pinterest zodat je het altijd achter de hand hebt!

verlanglijst meisje 7 jaar - cadeautip speelgoedtip

Deel deze post via

Leave a Comment