trick or treat spookjes traktatie halloween

Trick or treat: Spook traktatie voor Halloween

Hoewel er natuurlijk al verschillende blogs voor leuke traktaties voor Halloween op deze site te vinden zijn, kan het altijd meer wat mij betreft! Tijd dus voor nog een toffe trick or treat. Nou ja, treat in dit geval natuurlijk want het gaat natuurlijk om een traktatie. Dit keer maak ik een spook traktatie voor Halloween. Zo leuk om te zien! Helemaal als er veel verschillende spookjes bij elkaar liggen krijg je een leuk effect. Doordat de kinderen niet direct zien wat er getrakteerd wordt, worden ze vaak ook erg nieuwsgierig van deze enge traktatie! Natuurlijk hoef je niet per se te wachten tot het Halloween is om deze traktatie uit te delen. Ook voor een verjaardag kan dit erg leuk zijn. Als de jarige het leuk vindt om te griezelen is dit natuurlijk heel gaaf om uit te delen aan de andere kinderen in de klas. Bovendien kun je zelf bedenken waar je de spookjes mee vult. Zo kan het zowel een heel gezonde als een minder gezonde traktatie worden.

Makkelijke traktatie voor Halloween

Voor deze spookjes heb je niet zoveel materialen nodig. Daarnaast kost het ook weinig tijd om de traktatie te maken, dus dat is dubbel zo fijn! Als basis voor deze Halloween traktatie gebruik ik kleine snoepzakjes. Gewone uitdeelzakjes met winegums erin doen het bijvoorbeeld al prima. Je kunt het ook een stuk gezonder maken door in plaats van een snoepzakje te kiezen voor een mandarijn. Dan heb je heel makkelijk ook gelijk de juiste vorm voor het hoofd van het spookje pakken. Naast de snoepzakjes gebruik ik wit crêpe-papier, een elastiekje en een zwarte stift om de spookjes helemaal af te maken.

Trick or treat spookjes

Om te beginnen knip ik het crêpe-papier in grote vierkanten. Ik maak ze groot genoeg om om de vulling heen te kunnen, en nog een lijfje over te houden. Vervolgens vouw ik het papier om het snoepzakje heen. Met een elastiekje maak ik het vast onder het hoofdje. Vervolgens teken ik met een zwarte stift een gezicht op het spookje, en de Halloween traktatie is klaar! Het leuke van deze spookjes vind ik, dat je ze allemaal een ander gezicht kunt geven. Zo kun je de een heel verschrikt laten kijken, terwijl de ander een gekke bek trekt! Hilariteit alom. Heel leuk ook, om samen met de kinderen te knutselen. Lekker mijn zijn allen aan de tafel zitten om de spookjes te maken is echt heel gezellig! Daarnaast ben je natuurlijk ook veel sneller klaar als je met zijn allen aan de slag gaat, haha.

Wil je deze griezelige spookjes zelf maken en dit idee bewaren op een van je borden op Pinterest? Je kunt dat heel makkelijk doen door over onderstaande afbeelding heen te scrollen en op het Pinterest-logo te klikken. Als je deze schattige spookjes zelf gaat maken als traktatie, vind ik het leuk als je mij hierin tagt. Ik ben op social media te vinden als @food_frobel_fun. Ik zal jouw creatie dan ook weer delen natuurlijk! Ook vind ik het hartstikke leuk als je me volgt op Facebook of Instagram.

trick or treat spookjes traktatie halloween - pinterest-2

Deel deze post via

Leave a Comment