Ruimte kinderfeestje zelf thuis organiseren

Is jouw kind helemaal weg van alles wat met astronauten en planeten te maken heeft? Is het een grote droom om zelf ooit met een raket de ruimte in te gaan? Dan is het vast een schot in de roos om zelf een ruimte kinderfeestje thuis te organiseren. Compleet met maanwandeling, bingo en bijpassende hapjes: hoe leuk is dat? Nu hebben we natuurlijk niet allemaal tijd om hele dagen te besteden aan het in elkaar knutselen van planeten…. Bovendien zijn we niet allemaal even creatief, dus alles zelf bedenken om thuis een feest in ruimte thema te organiseren…daar ben je misschien niet naar op zoek. Gelukkig hoeft dat ook helemaal niet! Van Kaat heeft een kant-en-klaar kinderfeest bedacht, boordevol printables! Zo kun jij in no time een fantastisch kinderfeest op poten zetten, waar nog lang over nagepraat zal worden. Ik mocht het ruimtefeest testen, en laat je weten hoe het ons bevallen is.

Draaiboek voor het ruimte kinderfeestje

Het kinderfeestje in ruimte thema is echt super compleet! In het draaiboek voor dit kinderfeest staat alles wat je nodig hebt: van een planning tot tips om de cadeaus op een leuke manier uit te pakken. Heb je geen idee wat voor een hapjes je op tafel kunt zetten? Ook daar is aan gedacht! Daarnaast staan er voldoende spellen in het draaiboek, leuke knutselopdrachten en er is zelfs een complete speurtocht uitgewerkt. Ook aan de versiering is gedacht. In een apart mapje kun je leuke printables vinden voor de kinderen. Wat denk je van toffe vlaggetjes met planeten erop, een heuse ruimte verjaardagsslinger of bordjes voor alle astronauten in opleiding die op het feestje aanwezig zijn? Superfijn, want met een paar printjes en een beetje knip- en plakwerk ben je al een heel eind met de voorbereidingen voor dit feestje!

Ruimte kinderfeestje zelf thuis organiseren met planeten bingo.

Leuke activiteiten voor je kinderfeest

Een leuk feestje begint natuurijk met een leuke uitnodiging! Zodra deze geprint en uitgedeeld zijn kan de voorpret beginnen! Op de dag van het feest zelf versier je de kamer natuurlijk in ruimte sfeer. Dit kan met de printables uit het draaiboek, waarmee je makkelijk je eigen slingers maakt. Ook staan er tips in voor extra planeten- en astronautendecoratie. Je kunt het zo gek maken als je wil! Er worden voldoende tips gegeven, dus daar ligt het niet aan!

In het draaiboek voor het ruimtefeestje thuis staan een paar leuke ideeën om de cadeaus uit te pakken. Zo begin je al direct met een leuk spel-element! Erna worden er natuurlijk cakejes versierd. Met de tips uit het draaiboek worden dit al heuse ‘space-cakejes’, hihi. Vervolgens krijgen alle kinderen een eigen badge: het zijn nu echte astronauten in opleiding! Dan kunnen we gaan beginnen met de reis naar de ruimte…

Ruimte kinderfeestje zelf thuis organiseren met maanwandeling.

De kinderen maken allemaal een ufo en een raket, en proberen zo hun doel te bereiken! Leuk om te zien hoe ze lekker creatief zijn en de mooiste ruimteschepen maken! Dan is het tijd om de raket te lanceren: een ballon aan een touw wordt als een ware raket weggeschoten. Als alle kinderen dit geprobeerd hebben kan de echte ruimtereis beginnen! Moonboots (stiekem gewoon grote snowboots, hihi) aan en dan kan de maanwandeling beginnen! De kinderen volgen een parcours, wat natuurlijk niet makkelijk is met zo’n grote schoenen aan! Eenmaal op de maan, moet hier natuurlijk ook een vlag geplant worden. Eerst maken alle kinderen een maansteen van aluminiumfolie, waarna ze de vlag met hun favoriete planeet erop in deze steen planten. Ten slotte maken alle kinderen nog een tekening van hoe hun ideale planeet eruit ziet: ook hier zijn ze weer lekker creatief bezig!

Omdat het regende toen wij het kinderfeest vierden, hebben we geen speurtocht gedaan. Wel hebben we de middag nog opgeleukt met een planetenbingo en een leuke quiz. Dan volgt het eten (tafelfrietjes for the win!) en dan worden de kinderen met een volle buik (en een volle tas met alles wat ze gemaakt hebben) weer thuis gebracht.

Wat vind ik van het ruimtefeest?

De kinderen hebben echt genoten van het ruimte kinderfeestje! Omdat ik niet alles wil verklappen heb ik maar een paar activiteiten genoemd, maar het draaiboek is echt enorm compleet. Aan alles is gedacht. Er zijn voldoende activiteiten opgesomd om twee middagen feest te geven, dus je hoeft niet bang te zijn dat de kinderen zich zullen vervelen!

Doordat er veel printables in het pakket zitten is het voorbereiden niet zoveel werk. Printen, knippen en in sommige gevallen wat plakken. De spellen kunnen gedaan worden met materialen die je vaak al in huis hebt (ovenwanten, grote schoenen, ballonnen, rietjes, aluminiumfolie). Hierdoor kan het qua inkopen een vrij goedkoop kinderfeest worden. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Al kun je het natuurlijk zo gek (en zo duur) maken als je zelf wilt. Wij vonden het feest een groot succes! We hebben er zelf weinig werk aan gehad, en de kinderen hebben de hele middag enorm genoten.

Wil je liever een tof dinofeest geven? Dan heb ik nog een leuke tip voor een dinotaart en een gave traktatietip voor je!

Vind je dit ruimtefeest een leuk idee en wil je het bewaren op een van je borden op Pinterest? Gebruik daar dan onderstaande afbeelding voor.

organiseer zelf een ruimte kinderfeestje thuis astronauten planeten - pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment