blogboot fun banner

Rondvaart door Amsterdam: Blogboot Fun

Wat kan er nu niet ontbreken als je een dag de toerist uit gaat hangen in Amsterdam? Juist ja: een rondvaart over de grachten van de stad. Vroeger werden de grachten vooral gebruikt om handelswaar naar de pakhuizen te brengen, nu zie je met name de toeristen over de grachten varen in een rondvaartboot. Marguerita van Marstyle heeft het voor ons, een gezellige groep bloggers, helemaal leuk gemaakt! Ze organiseert geregeld rondvaarten over de Amsterdamse grachten waarbij bloggers kennis kunnen maken met leuke nieuwe merken. Dit keer was het thema ‘Fun’, en laat dat nu perfect passen bij mijn blog. Mijn eerste rondvaart met de blogboot is dus een feit.

blogboot fun - starboard amsterdam

Starboard Amsterdam verzorgt de boot. En wat een verzorging! Een luxe rondvaart op een elektrische boot, compleet met heerlijke hapjes en lekkere drankjes. Nou, dan zit deze foodie daar goed hoor….haha. Wil jij ook eens een bijzondere rondvaart maken over de grachten van Amsterdam? Van 1 december 2022 tot 22 januari 2023 vindt het Amsterdam Light Festival plaats. Een festival waarbij Amsterdam mooi verlicht is, dat wil je natuurlijk meemaken vanaf het water! Zo’n luxe Amsterdam Light Festival rondvaart lijkt me echt fantastisch!

blogboot fun moose farg

Duurzame beits

Marguerita opent deze boottrip met een korte uitleg van de gekleurde beitsen van Moose Färg. Het is een Zweeds merk, dat kun je ook wel merken aan de naam…haha. Moose Färg maakt duurzame gekleurde beitsen, die perfect geschikt zijn voor buitenhout. Denk aan je schutting, een picknicktafel of een speelhuis voor de kinderen. De matte beits is dampdoorlatend. Hierdoor kan het hout blijven ademen! De beits blijft zo’n 4/5 jaar onderhoudsvrij.

blogboot fun scrub rub

Tijd voor jezelf

Even tijd voor jezelf, hoe vaak gunnen we onszelf dat nou? Ik heb echt op de planning staan om vaker wat me-time in te plannen! Even helemaal niets anders dan een maskertje, scrubje of een lekker cremepje. Ik houd ervan. De komst van Hennie van Inma Cosmetics naar de blogboot kwam dan ook als geroepen! Ze vertelt over de heerlijke producten van Scrub & Rub. De producten worden gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Denk hierbij aan kokosolie, cacaoboter, amandelolie en dode zeezout. Er zijn diverse producten te verkrijgen. Op de blogboot maak ik kennis met de bodymist, bodyscrub, bodybutter en de handcrème. Het is even net of we op een wellnessboot zitten. De producten zijn verkrijgbaar in vier verschillende geuren: Bliss, Magical, Mystery en Secret. Met name de laatste vind ik echt heerlijk! Dan waan ik me echt even in een spa. Ben je ook benieuwd naar deze geur? Op bol.com kun je bijvoorbeeld eens de bodylotion proberen!

blogboot fun 1944

Hennie heeft ook een aantal producten van het Franse merk 1944 Paris meegenomen. Leuk feitje: dit merk heet zo omdat vrouwen in Frankrijk in dat jaar stemrecht kregen. De producten van 1944 Paris zijn allemaal dierproefvrij, en de meeste producten zijn zelfs vegan! Wat ik vooral heel gaaf vind zijn de verpakkingen. Daar staan kreten op voor powervrouwen, ik houd ervan! Denk aan een tekst als ‘Schoonheid is een recht’ en ‘Er was eens een vrije vrouw’. Maar goed, dan in het Frans dus… zodat het nog mooier klinkt. In onze goodiebag zit een nagelvijl en een mascara, die ik zeker binnenkort eens ga proberen. Mijn huidige mascara is bijna op, dus dat kan nooit lang duren.

blogboot fun widm portland

Beleef Wie is de Mol

Vincent, van Buro Six, is de laatste die aan het woord komt op deze editie van de blogboot. Hij geeft uitleg over Portland. Dit ligt in de staat Oregon, in de Verenigde staten. Nu heb ik al wel ooit van Portland gehoord: het was namelijk in 2017 het decor van de serie Wie is de Mol. Ik ben een echte molloot en heb deze serie uiteraard ook gevolgd. Met name de natuur ziet er prachtig uit in Portland. Hier vertelt Vincent ook in geuren en kleuren over: dit is een van de trekpleisters. Het rodeo-seizoen, wat ook in WidM aan bod komt, is ieder jaar in september. Hierbij waan je jezelf in een heuse cowboywereld. Sterker nog: zonder jeans en cowboyhoed kom je vaak het festivalterrein van de rodeofestivals niet eens op!

Portland kenmerkt zich onder andere door de vele foodtrucks en microbrouwerijen die de stad rijk is. Voor mij al een goed reden om eens een kijkje te gaan nemen, haha. FLOS is een principe wat veel gehanteerd wordt. Dat staat voor Fresh, Local, Organic en Suistainable. Vers, lokaal, biologisch en duurzaam dus. Een mooi principe, wat helemaal in deze tijd past.

Ook de wineries hanteren dit FLOS-principe. Ik krijg een wijntje mee uit Oregon. Een Pinot Noir uit Willamette Valley: ik ben benieuwd! Ben jij nieuwsgierig geworden naar Portland? Neem dan hier eens een kijkje voor meer info.

Ik vond het erg leuk om een keer mee te mogen met de blogboot! Leuk om andere bloggers te leren kennen, en een rondvaart te maken door de Amsterdamse grachten. Wat mij betreft was dit zeker voor herhaling vatbaar!

blogboot fun wineries

 

Deel deze post via

1 thought on “Rondvaart door Amsterdam: Blogboot Fun

Leave a Comment