Purpuz planner 2020 Pink edition

Purpuz planner 2020 Pink edition

Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Eerlijk is eerlijk, ik ben niet zo van de goede voornemens. Aan het begin van het jaar bepalen waar ik dat jaar mee bezig wil zijn is niet echt aan mij besteed. Ik begin liever vandaag met een goed voornemen als ik dat vandaag bedenk. Bij mij hoeft het daar geen 1 januari voor te zijn. Eerlijkheid gebied me wel te zeggen dat het met gezonder leven vaak anders is, haha: daar begin ik iedere maandag weer even mee…oops!

Het plannen blijft echter wel een dingetje. Met werk, privé en een blog (inclusief social media) om bij te houden wil de balans nog wel eens ver te zoeken zijn. Toen ik hoorde dat ik de Purpuz planner mocht testen vond ik dat dan ook fijn om te horen!

purpuz planner 2020 pink

Purpuz planner

In december 2016 verscheen de eerste Purpuz Planner. Clen Verkleij heeft de planner ontwikkeld na zijn burn-out. Hij ontdekte dat hij behoefte had aan structuur en regelmaat. Met de Purpuz Planner kun je stapsgewijs naar je doelen toewerken. Zijn methode blijkt erg populair te zijn. De planner verschijnt in eerste instantie alleen in het grijs. Sinds vorig jaar is hij echter ook in het roze te koop. Daar maak je mij natuurlijk superblij mee. Ik houd van alles wat roze is, haha.

Inhoud

Hoe ziet de planner eruit? De buitenkant van mijn planner is mooi roze. Mocht dat nu niet jouw favoriete kleur zijn, kun je hem ook in het grijs bestellen. Iets neutraler, de binnenkant is echter net zo functioneel als de roze.

Als je de planner openslaat zie je al vrij snel een uitleg over hoe de Pink Purpuz 2020 Planner werkt. Je weet dan hoe je het maximale uit deze planner kunt halen. Dat is op zich wel prettig, aangezien hij er aan de binnenkant toch wel anders uit ziet dan een normale planner. Als je verder bladert zie je een werkboek waar je jouw doelen neer kunt zetten. Belangrijk hierbij is dat je deze doelen opdeelt in kleine stukjes. De planner geeft je de nodige tools om je daar verder bij te helpen.

purpuz planner maandagenda

Hierna kom je bij het ‘normale’ agenda gedeelte. Iedere maand begint met een maandplanning. Hierin plan je jouw eigen doel. Hierna krijg je steeds twee pagina’s waarop de weken van de maand staan. In één oogopslag kun je dus een hele week zien, lekker overzichtelijk. Hier vul je ook de uitvoering van de plannen in. Iedere maand eindigt weer met twee reflectie-pagina’s. Daarin kun je aangeven hoe het met je plannen gegaan is de afgelopen maand. Deze reflectie gebeurt aan de hand van diverse vragen die je ook echt laten nadenken over jouw handelen.

purpuz reflectie

De agenda loopt door tot en met de eerste week van januari.  Ook is er een lijstje waarop je de afspraken voor 2021 vast kunt noteren. Ideaal: zo hoef je de afspraken voor het nieuwe jaar niet meer achterin je oude agenda te krabbelen.

purpuz weekoverzicht

Wat vind ik ervan?

Met name het weekoverzicht vind ik erg fijn: in één oogopslag kan ik zien wat de plannen voor de komende week zijn. De opmaak van de Pink Purpuz 2020 Planner is lekker rustig. Zo kun je echt met jouw doelen en jouw planning bezig zijn. Nadeel van de planner vind ik de grootte. De planner heeft de grootte van een A4-tje. Dit neem je niet zo gemakkelijk even mee in je tas. Ik begrijp het echter wel: anders is er te weinig ruimte om alles te noteren. Het is een stevige agenda, en het papier schrijft lekker. Ook niet onbelangrijk natuurlijk, als je een jaar vooruit wilt!

Met deze Pink Purpuz 2020 Planner wordt het plannen me gemakkelijker gemaakt. Als het me nu nog niet lukt, weet ik het ook niet meer.
Ben jij enthousiast geworden en wil je ook zo’n toffe planner/coach thuis? Via bol.com kun je hem bestellen en dan ligt hij de volgende werkdag op je deurmat!

purpuz planner kwadrant

 

Deel deze post via

Leave a Comment