Kipnuggets tortillachips - snack airfryer oven

Homemade kipnuggets met een krokantje van tortillachips

Soms heb je van die dagen dat je geen zin hebt om ongezond te eten, je wilt echter wel graag iets te snacken hebben. Om nou een bak met wortels voor je neus te zetten is ook niet altijd een oplossing. Deze homemade kipnuggets komen echter wel een heel eind in de buurt van een ongezonde gezonde snack…of een gezonde ongezonde snack…net wat je wilt. Hoe dan ook: ze zijn enorm gemakkelijk om te maken!

Kipnuggets tortillachips - ingrediënten Kipnuggets tortillachips - kip snijden

Kraken maar…..

Normaliter heb ik er een ongelooflijke hekel aan: kraken met chips. Voor dit recept is het echter een must! Een zak tortillachips (ik neem de nacho cheese variant, mijn favoriet!) verandert in no time in een bakje kruimels. Dit wordt het knapperige laagje van de kipnuggets. Hieronder komt ei en bloem. Ik kluts twee eieren door elkaar. In een ander bakje doe ik een beetje bloem. Het bloem en de ei zorgen ervoor dat de laag tortillachips beter blijft plakken.

Kipnuggets tortillachips - bloem Kipnuggets tortillachips - ei Kipnuggets tortillachips - chips

 

 

 

 

 

 

Vieze vingers!

De kip, ik gebruik één kipfilet per persoon, snijd ik in kleine stukjes. Ik zorg dat de stukjes ongeveer de grootte van een kipnugget uit de supermarkt hebben. Dit zijn tenslotte ideale hapklare stukken en ze zullen er in de winkel wel over nagedacht hebben, haha.

De kipstukjes haal ik eerst door de bloem en vervolgens door het ei om het erna te bedekken met de verkruimelde tortillachips. Hierna leg ik ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Kipnuggets tortillachips - bakplaat

Bakken

Deze kipnuggets gaan niet in de frituur. Sterker nog: ik heb niet eens een frituur, haha. Ook de Airfryer blijft buiten beschouwing vandaag. Deze kippetjes worden lekker gaar en knapperig in de oven. Deze heb ik voorverwarmd op 200 graden. Na 15/20 minuten zien de kipnuggets lekker bruin en zijn ze heerlijk knapperig. Lekker bij een groene salade en groentefrietjes. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de kipnuggets als snack te eten met een beetje sweet chilisaus erbij…up to you!

Kipnuggets tortillachips - snack

 

Deel deze post via

Leave a Comment