Verwarm de oven voor op 100 graden.
Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn.
Maak de mixerkom en gardes goed vetvrij door er wat citroensap overheen te wrijven. Droog goed na met keukenpapier.
Klop de eiwitten samen met de eetlepel citroensap stijf tot er stijve pieken in verschijnen: de echte durfal houdt de kom boven zijn/haar hoofd... Als het eiwit in de kom blijft zitten heb je lang genoeg geklopt. Zo niet, heb je eiwit op je hoofd zitten... ;-)...
Druppel een klein beetje roze kleurstof door het eiwit en voeg 200 gram witte basterdsuiker toe.
Klop het geheel nog even goed door tot je mooie glanzende pieken hebt.
Stort het eiwit op een bakplaat. Je kunt er ook voor kiezen om allemaal kleine toefjes te maken. Net waar jouw voorkeur naar uit gaat.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat de eiwitten zo'n twee uur drogen. De meringues zijn dan knapperig van buiten en lekker zacht van binnen.
Als de oventijd erop zit zet je de oven uit en laat de oven op een kier staan om af te koelen.
Leuk als onderdeel van een pavlova platter of gewoon als lekkere snack bij de koffie.