Een lekker recept voor de lunch, met een Mexicaans tintje… Zo waan je je toch een beetje in het buitenland! Bovendien is het ook nog eens heel gemakkelijk om te maken. Doordat er tonijn in zit, zitten er ook nog eens veel eiwitten in dit lekkere lunchgerecht. Bovendien is het weer eens wat anders: wafels maken van wraps. De tosti van een wrap en de quesadilla kennen we inmiddels wel. De oerhollandse (of Belgische…) wafel leent zich ook prima voor een Mexicaanse lunch! Ik gebruik hier groentenwraps voor. In de roze wraps zitten bieten, en de oranje wraps hebben wortel als basis. Zo krijg je nog wat extra groenten binnen ook nog, ideaal!
Mexicaanse lunch: maak wafels van wraps
Equipment
- Wafelijzer
Ingrediënten
- 4 (Groenten)wraps bijvoorbeeld van Santa Maria
- 1 blikje Tonijn naturel
- 1/2 Rode ui
- 2 eetlepels Tomatenpuree
- 2 plakken Kaas
- Plakjes jalapenopepers optioneel
- Olijfolie of pamspray
- 1 eetlepel Tacokruiden
Instructies
- Zet het wafelijzer vast aan zodat het voor kan verwarmen.
- Snipper de ui.
- Leg de wraps naast elkaar neer.
- Snijd de wraps tot het midden een keer in.
- Verdeel de wrap in je hoofd in vier delen.
- Links onderin leg je een halve plak kaas.
- Schep hier een halve eetlepel tomatenpuree overheen.
- Links bovenin leg je een kwart van het blikje tonijn.
- Verdeel hier een lepeltje rode ui over.
- Mocht je van pittig houden: verdeel een paar plakjes jalepenopeper over de tonijn.
- Rechts bovenin leg je weer kaas met tomatenpuree.
- Rechts onderin schep je de tonijn met ui en eventueel de pepers.
- Verdeel een kwart eetlepel tacokruiden over de gehele wrap.
- Vouw het gedeelte linksonder over het gedeelte linksboven.
- Vouw dit gedeelte naar rechts.
- Vervolgens vouw je de wrap met inhoud over de laatste kwart heen. Je houdt nu een punt over.
- Spray het wafelijzer in met pamspray of verdeel er olijfolie overheen.
- Laat de wrap in het wafelijzer zitten tot de kaas gesmolten is.
- Eet smakelijk!
Mocht je nu thuis geen wafelijzer hebben, dan kun je natuurlijk ook prima een tosti-ijzer of contactgrill gebruiken om deze heerlijke Mexicaanse lunch te maken. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om het geheel gewoon in een pan te bakken, wat jouw voorkeur heeft. Ben je niet zo’n fan van tonijn, dan kun je deze eventueel ook vervangen door wat plakjes kipfilet of een klein beetje gehakt. In het geval van gehakt is het wel belangrijk dat je deze van tevoren alvast rul bakt. Doe dit samen met de kruiden en de ui, dat smaakt nog lekkerder!
Als je geen fan bent van de groentenwraps kun je er uiteraard ook voor kiezen om naturel of volkorenwraps te gebruiken. Het voordeel van de groentenwraps vind ik dat je direct wat extra vitaminen binnen krijgt. Een ander lekker recept met wraps zijn deze tortillataartjes. Je kunt zowel de tortillataartjes als de Mexicaanse wafels prima warm eten, maar ook koud zijn ze erg lekker. Perfect om mee te geven in de lunchbox, of om zelf mee naar het werk te nemen dus!
Wil je deze lekkere Mexicaanse lunch met wafels van wraps op een later moment zelf maken? Gebruik dan onderstaande afbeelding om het te bewaren op een van je borden op Pinterest.