tips quarantaine wat te doen

Coronatest positief? Wat te doen tijdens quarantaine…

De laatste dagen vliegen de positieve tests je haast om de oren. De ene na de andere blijkt helaas toch positief op Corona, waardoor een quarantaine het gevolg is. Soms hoeft alleen het positief geteste gezinslid in quarantaine, soms moet je met het hele gezin in quarantaine. Na een weekje in isolatie thuis kan ik je wellicht helpen met wat tips! Wat kun je doen tijdens quarantaine? Lees snel verder, zodat jij je niet hoeft te vervelen als je de deur even niet uit mag vanwege een positieve test op Corona. Of voor als het een keer een hele dag regent natuurlijk, want ook dan kun je de tips voor thuis prima gebruiken!

1. Houd een spelletjescompetitie

Het ligt misschien voor de hand, toch komen bij ons niet zo snel de spelletjes op tafel. Hoewel ik het wel superleuk vind om spelletjes te spelen, dus deze mag wat mij betreft zeker niet ontbreken op de lijst! Kies allemaal een spel uit, en maak er een heuse competitie van. Degene die de meeste spelletjes gewonnen heeft mag kiezen wat je voor eten gaat bestellen vanavond ;-).

2. Ga samen sporten

Op YouTube staan inmiddels heel veel verschillende home workouts. Zowel voor volwassen als voor kinderen zijn er leuke dingen te vinden. Heb je niet al te veel klachten, dan is het wellicht leuk om met het hele gezin een workout thuis te gaan doen! Ook leuk is het om de kinderen zelf een workout voor te laten doen die de rest van het gezin nadoet: hilariteit alom!

3. Houd een verkleedfeestje

Carnaval of niet: verkleden kan altijd! Trek je mooiste verkleedoutfit uit de kast, of zoek gewoon wat vreemde combinaties bij elkaar in je eigen kast, en maak er een groot feest van. Schminken, muziekje erbij en dansen maar! Wie heeft de beste dansskills?

wat te doen tijdens quarantaine tips

4. Speel de CupcakeCup na

Dat ik wel van een beetje competitie houd kun je nu wel zien denk ik…haha. Bij ons thuis is het iedere kerstvakantie traditie om thuis een CupcakeCup te organiseren. Met spullen die we in huis hebben gaan we in twee teams uit elkaar om in een bepaald thema cakejes zo mooi mogelijk te versieren. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alleen de kinderen de cupcakes te laten versieren: kun jij nog een boek lezen of een Netflixje meepikken! Uiteraard volgt na het bakken een heuse jurering…wie maakt de mooiste cupcakes en wint de CupcakeCup? Je kunt van een jampotdeksel of een stuk karton met aluminiumfolie ook prima een mooie medaille maken, ook leuk voor de winnaar!

5. Maak plannen voor na de quarantaine

Hoe leuk is het om alvast vooruit te kijken: wat wil je gaan doen als je uit quarantaine bent? Maak met het hele gezin een leuke to do lijst, zodat jullie na de quarantaine allemaal leuke dingen kunnen gaan doen: voor ieder wat wils!

6. Ga op huisnummerbingo

Als je ervoor zorgt dat je niemand tegenkomt kun je volgens mij best verantwoord een stukje gaan wandelen. Maak het leuker door er een huisnummerbingo van te maken! Dit kun je doen met de gratis printable. Alleen even de nummers invullen en de kinderen kunnen gaan afstrepen tijdens het wandelen!

corona lockdown quarantaine tips

7. Zoek het speelgoed uit

Er wordt vast niet meer met al het speelgoed gespeeld wat er in huis is. Laat de kinderen iedere dag wat speelgoed uitzoeken waar ze niet meer mee spelen. Het speelgoed waar nog wel mee gespeeld wordt kun je met zijn alleen een keer goed schoonmaken en netjes neerzetten. Speelgoed wat er nog goed uitziet kan verkocht worden na de quarantaine. Kunnen jullie van het verdiende geld misschien wel een lekker drankje doen met zijn allen!

8. Maak iedere dag iemand anders de baas

Het ‘hazenspel’, wij spelen het in de vakantie geregeld. Iedere dag is er dan iemand anders de baas. De ‘baas van de dag’ bepaalt wat we gaan eten en wat we gaan doen. Door bij voorbaat zelf al keuzes voor te leggen worden er eigenlijk nooit echt gekke keuzes gemaakt. Zo krijgen de kinderen zelf ook wat verantwoordelijkheid en kunnen ze nooit zeggen dat het saai was: ze hebben immers zelf bedacht wat ze zouden gaan doen!

9. Wat te doen tijdens quarantaine…tips!

In de afgelopen jaren heb ik inmiddels een paar e-books uitgebracht voor thuis. Ik heb zowel een wintervariant als een lentevariant gemaakt. Door deze gratis te downladen en te printen heb je genoeg leuke dingen die je met het gezin kunt doen tijdens de quarantaine.

10. Neem je rust

Tja, ook al is het niet altijd even makkelijk: rust nemen is belangrijk. Plan een filmmiddag in met zijn allen, plan een pyjamadag, slaap lekker uit… rust is vaak het beste medicijn!

Mocht je zelf nog leuke tips hebben om tijdens de quarantaine te doen, laat het hieronder weten…dan voeg ik ze toe aan de lijst!

Wil je dit bericht bewaren op een van je borden op Pinterest? Gebruik daar dan onderstaande foto voor.

wat te doen tijdens quarantaine tips

Deel deze post via

Leave a Comment