restaurant in eindhoven - saffraan

Leuk restaurant in Eindhoven: Saffraan

Vind je het leuk om uit eten te gaan? Ontdek je graag iets nieuws? Ben je niet bang om iets van een andere keuken te proeven? Dan is restaurant Saffraan in Eindhoven echt iets voor jou! Een leuk restaurant waar je gastvrij wordt ontvangen en echt heerlijk kunt eten. Op Instagram heb ik je via mijn stories al meegenomen naar dit leuke, bijzondere restaurant. Nu kun je ook op de blog lezen hoe wij heerlijk Perzisch uit eten zijn geweest!

Saffraan

De naam van dit leuke restaurant in Eindhoven is Saffraan. Naast een prachtige kleur, is het natuurlijk ook een specerij. Dit specerij is de basis voor diverse gerechten die in het Perzische restaurant op de kaart staan. Het zijn de stampers van de saffraankrokus. In saffraan zit crocine, dit zorgt voor de prachtige kleur. Deze crocine zorgt er tevens voor dat saffraan zowel een antidepressium als een afrodisiacum en een antioxidant is. Bovendien zou het volgens de oude Romeinen zelfs een kater tegen kunnen gaan. Je moet dan wel je hoofdkussen helemaal vullen met saffraan, dus dat wordt wel een kostbare aangelegenheid…haha. Maar goed, genoeg redenen dus om dit bijzondere specerij een belangrijke rol te laten spelen in je gerechten. Dat moeten ook de eigenaren van Saffraan in Eindhoven gedacht hebben, en gelijk hebben ze!

cocktail saffraan

Gastvrij

Al direct bij binnenkomst voel je je ongelooflijk welkom bij Saffraan. Je wordt met een glimlach binnen gelaten en de kaart wordt met eenzelfde vriendelijkheid uitgelegd. Deze gastvrijheid blijft gedurende de gehele maaltijd aanwezig, je voelt je echt direct welkom hier! We beginnen met een heerlijke cocktail: de sharbat gin. Deze heerlijke mix met saffraan, rozenwater, granaatappel, chiazaden, limoen & gin smaakt voortreffelijk en brengt ons gelijk in vakantiesferen.

restaurant in eindhoven - saffraan

Genieten

Na een blik op de kaart blijkt dat de keuze enorm is, en dat wij als echte kaaskoppen van de meeste gerechten geen kaas gegeten hebben. Gelukkig staat er ook een proeverij op de kaart. Ieder seizoen is dit een andere proeverij. De Tabestan proeverij staat nu op het menu. Tabestan is Perzisch voor zomer. We krijgen een mix van de lekkerste zomerse gerechten uit de Iraanse en Afghaanse keuken. Deze is overigens ook vegetarisch, glutenvrij en lactosevrij te krijgen: voor ieder wat wils dus!

Vrij snel na het bestellen komt de amuse al op tafel: naanbrood met gerookte aubergine en tomaat. Dit belooft veel goeds voor de rest van de avond!

De overige gerechten komen samen op tafel. Dit vormt samen een mooi en kleurrijk geheel. Voor ons bevat het veel nieuwe smaken: we eten normaliter in Frans georiënteerde keukens, dus dit is redelijk nieuw voor ons. De qabuli, Afghaanse rijst met kaneel, rozijnen, wortel en amandel doet haast denken aan rijstepap: heerlijk! De Iraanse rijst met saffraan is ook een groot succes. De vele kruiden maken het eten tot een ware smaakexplosie. Naast de proeverij hebben we ook nog de Perzische grill besteld. Dit is een grill bestaande uit een kipfiletspies met saffraan en een gehaktspies met sumac. De spies met kipfilet is echt heel erg smaakvol. De gehaktspies is gemaakt van lamsgehakt. Dit is niet mijn favoriet. Hoewel deze heerlijk gekruid is, vind ik de smaak van lam toch iets teveel overheersen. Voor mij niet voor herhaling vatbaar dus. Als je wel van lamsvlees houdt is het overigens een aanrader: de kruiden zijn heerlijk en het vlees is goed mals.

saffraanthee

Als dessert ga ik voor de saffraanthee: we zitten tenslotte niet voor niets bij Saffraan, haha. Met wat baklava erbij is dit een heerlijk dessert. Vriendlief gaat voor huisgemaakt saffraanijs met rozenwatersliertjes en granaatappel. Beide desserts zijn overigens een aanrader! De eigenaresse van Saffraan laat ons ook nog wat sesam suikerspin proeven: lekker hoor!

Al met al hebben we een heerlijke avond gehad bij dit leuke restaurant in Eindhoven. Saffraan zit aan de Tongelresestraat 321 in Eindhoven. Via de website kun je gemakkelijk en snel een reservering plaatsen. Ik ben benieuwd wat jij er van vindt!

hemdvoorhem

Dress to impress

Als je dan heerlijk uit eten gaat, is het natuurlijk ook wel leuk om er tiptop uit te zien. Ik shop mijn outfits meestal bij Pure Femme, in Best. Vriendlief heeft zijn outfit dit keer van Hemdvoorhem.nl, een website waar je gemakkelijk en snel een mooie outfit kunt bestellen. De keuze is er reuze! Er zijn diverse merken te verkrijgen in verschillende kleuren en printjes. Bovendien staat er overal bij hoe het shirt valt. De shirts worden met de post thuis bezorgd, dus je hoeft er de deur niet eens voor uit. Zo ben je altijd klaar voor een etentje buiten de deur!

Wil je dit restaurant onthouden? Pin het dan op een van jouw borden!

leuk restaurant in eindhoven pinterest

 

 

 

 

 

 

 

Deel deze post via

Leave a Comment