indische pulled pork van bananenschil duurzaam koken banner

Indische pulled pork van bananenschil

Lekker en duurzaam eten, dat klinkt als een perfecte combi toch? Voor dit recept maak ik een Indische variant van pulled pork met als basis bananenschil. Dat klinkt wel gek hè, dat je bananenschil kunt eten. Toch kan het echt! En door de heerlijke Indische marinade smaakt het ook nog eens erg lekker. Super duurzaam dus, want de bananenschil zou je anders gewoon weggooien. Dat is eigenlijk hartstikke zonde want het is niet alleen erg lekker, de schil van de banaan is ook nog eens enorm gezond! De schil van de banaan is namelijk rijker aan voedingsstoffen dan de banaan zelf. Zo zit er veel magnesium en kalium in, maar ook veel vitamine B6 en B12. Dat is natuurlijk mooi meegenomen. Deze Indische pulled pork van bananenschil is makkelijk om te maken en heel lekker en gezond dus!

Het is wel belangrijk dat je voor dit recept biologische bananen gebruikt. Ik was de bananenschillen voor ik begin met koken, en maak ze goed droog. Als dat gedaan is, is het maken van deze Indische pulled pork echt een peulen…ehm…bananenschil om te maken!

indische pulled pork van bananenschil duurzaam koken

Indische pulled pork van bananenschil

Een heerlijk broodje pulled pork, gemaakt van bananenschil in plaats van pork.... Super lekker, erg gezond en heel makkelijk om te maken!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Borrelhapje, diner, lunch
Porties 2 personen

Equipment

  • Hapjespan / koekenpan
  • 2 Vorken

Ingrediënten
  

  • 3 Bananenschillen
  • 1 el Zoete chilisaus
  • 2 el Ketjap manis
  • 2 cm Verse gember
  • 1 teentje Knoflook
  • 0,5 tl Sambal
  • 0,5 tl Kurkuma
  • 0,5 tl Djinten
  • 1 tl Gerookte paprikapoeder
  • 1 tl Chinese 5-spices
  • Snufje zout
  • 2 el Olijfolie

Instructies
 

  • Snijd de houterige uiteinden van de bananenschil af.
  • Schraap met een lepel de witte binnenkant uit de bananenschil.
  • Maak lange slierten van de bananenschil. Doe dit door de banaan met de binnenkant naar beneden te leggen en een vork in de schil te steken. Met een tweede vork trek je er zo lange slierten van. Snijd de slierten in kleinere stukken.
  • Schil de gember en de knoflook. Pers ze fijn met een knoflookpers.
  • Meng de overige ingrediënten door elkaar, voeg de gember en de knoflook hieraan toe.
  • Meng de bananenschil slierten hier doorheen en laat de marinade even intrekken.
  • Warm de olijfolie op in een hapjespan of koekenpan.
  • Bak hierin de pulled bananenschil.
  • Voeg een scheutje water toe, en bak tot het water is verdampt.
  • Bak de pulled bananenschil zo'n 10-15 minuten en blijf steeds het water toevoegen tot het verdampt is. Zo wordt de bananenschil lekker mals.
  • Haal de pulled bananenschil uit de pan, en leg het op een broodje. Serveer eventueel met wat kroepoek. Wil je het echt duurzaam doen, kies dan voor de Beter voor de zee kroepoek van Go Tan!
  • Eet smakelijk!

Geniet van deze heerlijke broodjes pulled bananenschil! Ik vind het echt verrassend lekker. Heb je nu de bananen over en weet je even niet wat je daarvan kunt maken? Snijd de banaan in plakjes en vries ze in: heerlijk in een smoothie! Je kunt er natuurlijk ook een lekker gerecht mee bakken. Wat denk je bijvoorbeeld van deze heerlijke gezonde bananenmuffins met pindakaas en chocolade?

Heb je dit recept gemaakt? Ik vind het leuk om te horen wat jij er van vindt! Deel het op de socials en tag me via @food_frobel_fun. Wil je dit recept liever later maken? Bewaar het dan op een van je borden op Pinterest, je kunt daar onderstaande afbeelding voor gebruiken.

Indische pulled pork van bananenschil - pinterest-duurzaam koken

Deel deze post via

Leave a Comment

Rating recept