leuke dingen doen koningsdag - koningsspelen-2

Leuke dingen doen op Koningsdag

Op 27 april is het alweer Koningsdag! We vieren dan de verjaardag van koning Willem Alexander. De hele dag staat in het teken van feesten, vrijmarkten en natuurlijk de koning. Gekleed in het oranje gaan veel Nederlanders de straat op om samen de verjaardag van de koning te vieren. Koningsdag is natuurlijk een dag waarop veel mensen in Nederland vrij zijn. Een extra vrije dag dus, waarop je leuke dingen kunt gaan doen! Maar goed, welke leuke dingen kun je allemaal doen? Ik geef je een paar tips voor leuke dingen die je kunt gaan doen op Koningsdag.

Bezoek een festival

Op Koningsdag worden er door heel Nederland diverse festivals georganiseerd. Denk aan Supersized Kingsday in Best, 538Koningsdag in Breda of Kingsland Festival in Amsterdam. Dit zijn een paar grotere festivals, maar in diverse steden worden er ook kleinere festivals georganiseerd. Trek je oranje outfit uit de kast en ga genieten van heerlijke muziek en dans deze Koningsdag door!

Ga naar de vrijmarkt

Zeg je Koningsdag, dan zeg je vrijmarkt! In veel dorpen en steden in Nederland gaan mensen de straat op om spullen die ze niet meer gebruiken te verkopen. Ideaal om op deze manier iets bij te verdienen! Kun je erna lekker de winst opmaken op het terras, haha. Heb je nou niets in huis om te verkopen? Je kunt ook zelf iets knutselen om te verkopen op de vrijmarkt!

Nodig vrienden en familie uit

Je hoeft natuurlijk de deur helemaal niet uit op Koningsdag. Thuis kun je er ook een leuk feestje van maken! Trek de oranje vlaggetjes uit de kast, doe je oranje outfit aan en zet lekkere muziek op. Organiseer een barbecue voor familie en vrienden en maak er een groot (tuin)feest van!

Vier de Koningsspelen thuis

Op de basisscholen worden altijd op de dag voor de meivakantie de Koningsspelen georganiseerd. De kinderen gaan dan spelletjes spelen en ontdekken nieuwe sporten terwijl ze helemaal in het oranje uitgedost zijn. Die Koningsspelen kun je ook prima thuis organiseren! En dat is niet alleen leuk voor kinderen…met een paar hilarische spelletjes kun je er met de vriendengroep ook een fantastische middag van maken. Natuurlijk heb ik ook tips voor je voor het organiseren van de Koningsspelen thuis.

borrelplank hapjes koningsdag oranje

Maak oranje hapjes

Hoe lekker is het om een tafel vol te zetten met heerlijke hapjes? Gewoon voor bij de borrel of als monkeyplatter voor de kinderen! Met een oranje borrelplank op tafel ben je helemaal klaar voor Koningsdag! Bovendien is het bakken van de hapjes op zich natuurlijk al een leuke activiteit! Ben je meer van de zoete snacks? Dan is een oranje taart natuurlijk een heel erg leuk idee!

Doe lekker helemaal niets

Ben je met Koningsnacht al op pad geweest en heb je helemaal geen zin om de deur uit te gaan? Of vind je een extra vrije dag wel fijn en geniet je daar liever thuis van? Niets verplicht je natuurlijk om weg te gaan of om een feestje thuis te organiseren. Bankhangen, in de tuin werken of gewoon genieten van een lekkere oranje tompoes bij de koffie: het kan allemaal!!!

Heb jij al plannen gemaakt voor Koningsdag? Of heb je iets heel gaafs wat je ieder jaar gaat doen? Laat het me weten in de reacties!

Wil je deze tips bewaren op een van je borden op Pinterest? Gebruik daar dan onderstaande afbeelding voor.

6 tips voor leuke dingen doen op koningsdag-2

Deel deze post via

Leave a Comment