Leuke activiteiten voor oud en nieuw met kinderen: gratis oudjaars bingo

Oudjaar, het is toch altijd een leuk moment om het jaar met zijn allen af te sluiten. Gezellig met het hele gezin aftellen tot het twaalf uur is. Het is natuurlijk heel leuk om met zijn allen wakker te blijven, al kan ik me voorstellen dat het voor kinderen wel een lange zit is. Het is dan leuk als je wat kunt doen met zijn allen. Ik heb een paar leuke activiteiten op een rijtje gezet voor een geslaagd oud en nieuw met kinderen. Ook heb ik een gratis oudjaars bingo voor je gemaakt zodat je makkelijk een leuk spel element toe kunt voegen aan je oudejaarsavond.

Gesprekspot

Maak kaartjes met vragen erop. Denk hierbij aan vragen als: wat is het meest bijzondere moment van afgelopen jaar? Welk moment van afgelopen jaar vond je het grappigste? Deze kaartjes doe je in een grote glazen pot. Om de beurt pak je een kaartje uit de pot en je leest de vraag voor. Hierna geven jullie allemaal antwoord: zo heb je een leuke terugblik op het afgelopen jaar.

Muzikale afsluiting van het jaar

Vind je muziek erg leuk? Houd dan een muzikale oudejaarsavond. Denk hierbij aan het organiseren van een karaoke of een dansavondje. Op YouTube zijn verschillende karaoke afspeellijsten te vinden. Hiermee maak je makkelijk en snel jouw eigen karaoke-studio thuis! Een borstel als microfoon, en het feest is compleet! Met een spel als Just Dance kun je een leuke dansavond organiseren. Of doe leuke dansjes van YouTube na bijvoorbeeld.

Wie ben ik?

Een spel wat bij ons altijd een groot succes is, is Wie ben ik? Een leuk spel waarbij je moet raden welk personage voor jou bedacht is. Schrijf de naam van een persoon op een briefje, plak dit briefje op je voorhoofd (met behulp van een haarband of gebruik een post-it) en probeer aan de hand van vragen te achterhalen wie jij bent.

Spelletjesavond

Vinden jullie het leuk om spelletjes te spelen? Organiseer dan een leuke spelletjesavond voor thuis. Haal de spellen uit de kast, en maak er een gezellige competitie van!

Leuke activiteit voor oud en nieuw: Bingo

Een bingo is altijd leuk! Ik heb zelf al diverse bingo’s georganiseerd, en ik blijf er veel plezier in houden. Voor oudejaarsavond heb ik een leuke bingo voor je gemaakt. Deze gratis bingo voor oudjaar kun je downloaden, printen en dan ben je al bijna klaar om te spelen. Ik heb voor tien personen een bingokaart gemaakt. Op een kaart staan alle plaatjes die op de kaarten staan. Knip deze los van elkaar en doe ze in een bak. Geef iedereen een bingokaart en een stift en laat iemand de kaartjes uit de bak pakken en opnoemen. De gene die als eerste een kaart vol heeft wint de prijs! Je kunt hiervoor van tevoren wat geld bij elkaar leggen en kleine prijsjes kopen, of zorg ervoor dat de winnaar bijvoorbeeld een extra oliebol krijgt. Veel lol gegarandeerd!

Met deze tips kom jij de oudejaarsavond wel door! Wil je nog wat lekkere drankjes zonder alcohol serveren tijdens deze avond? Lees dan ook eens mijn tips voor lekkere alcoholvrije drankjes…ook top voor de kinderen!

leuke activiteiten voor oud en nieuw - gratis bingo - pinterest

Deel deze post via

1 thought on “Leuke activiteiten voor oud en nieuw met kinderen: gratis oudjaars bingo

  1. Wat een superleuke ideeën! De kids willen altijd graag opblijven maar de avond duurt dan vaak erg lang voor ze, ik denk dat we dit jaar voor een potje van bingo gaan. Fijne jaarwisseling

Leave a Comment