feestelijk alcoholvrij drankje - batu kombucha zonder alcohol

Alcoholvrije drankjes voor de feestdagen

Bij de feestdagen horen ook feestelijke drankjes. Natuurlijk is het leuk om een lekker wijntje te serveren tijdens het kerstdiner of bij oud en nieuw, maar er zijn ook voldoende alcoholvrije alternatieven te vinden. Ook zonder alcohol kun je een heel feestelijk drankje op tafel zetten. En dit hoeft helemaal niet per se een glaasje kindercampagne te zijn. Er zijn zoveel leuke dingen te bedenken die je kunt serveren, zonder dat daar alcohol in zit. In deze blog van vandaag geef ik je een paar tips voor alcoholvrije drankjes voor de feestdagen.

Feestelijk alcoholvrij drankje

BATU Kombucha is een lekker feestelijk, en feestelijk lekker drankje wat zeker zal smaken tijdens de feestdagen. Het is een suikervrije, vegan, maar vooral lekkere kombucha. BATU staat voor de moed om nieuwe te dingen te doen en op avontuur te gaan. De Limited Edition van deze heerlijke kombucha bevat prachtige gouden snippers, wat echt een enorm feestelijk effect geeft. Een mooi stukje fruit aan de rand van je glas en het feest is compleet.

bruisend feestelijk drankje zonder alcohol - sodastream

Bruisende drankjes zonder alcohol

Bubbels zijn altijd feestelijk natuurlijk! Een lekker glaasje bubbels proost toch net wat lekkerder, vind ik zelf. Als er iets te vieren valt komen er dan ook vaak bubbels bij kijken. Ook een feestelijk drankje met bubbels kan prima zonder alcohol. Met de SodaStream kun je van een normaal glas water heel makkelijk een bruisend drankje maken. Met een paar kleine toevoegingen maak je er een lekker feestelijk alcoholvrij drankje van. Voor het rode drankje op de foto hierboven heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 5 verse frambozen
  • Handvol marjolein
  • 25 ml siroop (ranja)
  • 1/2 limoen – in blokjes gesneden
  • 60 ml cranberrysap
  • SodaStream bruisend water

Meng in een shaker de frambozen, marjolein en limoen met een eenvoudige siroop. Voeg de resterende ingrediënten toe en shake. Je kunt het natuurlijk ook in een maatbeker bij elkaar gieten en goed roeren. Giet de inhoud in een cocktailglas en voeg SodaStream bruisend water toe. Garneer met de verse frambozen en proost samen op mooie momenten!

Lekker glaasje ranja

Als ik zin heb in een feestelijk drankje, maak ik vaak ook gewoon gebruik van een beetje ranja als basis. Teissere heeft bijvoorbeeld verschillende soorten ranja met een cocktailsmaak. Denk bijvoorbeeld aan mojito of pornstar martini. Aangevuld met een beetje bruisend water wordt het een groot feest! Nog even garneren met wat diepvriesfruit, en het is helemaal af. Het is ook leuk als je wat fruit, denk aan frambozen, cranberries of een stukje citroen of appel, in een ijsblokjeshouder invriest met wat water. Dat geeft een heel feestelijk effect!

Zo zie je maar, ook zonder alcohol kun je een lekker feestelijk drankje op tafel zetten.

Op deze manier kun je overal een feestje van maken, proost!

feestelijk alcoholvrij drankje - zonder alcohol - pinterest

Deel deze post via

10 thoughts on “Alcoholvrije drankjes voor de feestdagen

    • Wat een leuk artikel, ik hou helemaal niet van alcohol, ik zou het echt super vinden om met de sodastream voor mezelf cocktails te kunnen maken, niemand die meer zeurt waarom ik niet gezellig mee drink. En met al die pubers hier in huis is het helemaal top, scheelt een hoop gesjouw! Ik ben om!

  1. Van de Sodastream had ik al gehoord en de verschillende smaken ook, maar ik wist nog niet dat je er zulke creatieve drankjes mee kan maken. Hartstikke leuk! Ik doe mee met de winactie. De Sodastream stond al op mijn verlanglijstje maar de Sint heeft er helaas overheen gelezen, haha. Ik ga vast duimen!

Leave a Comment