knutselen voor valentijn - hartjestroffee Valentijnsdag banner

Knutselen voor Valentijn: hartjes-troffee

Met Valentijnsdag vind ik het leuk om anderen in het zonnetje te zetten. Heel leuk vind ik het ook, om iets leuks te knutselen voor Valentijn. Gewoon, om even je waardering voor de ander te laten blijken! Hier hoeft het natuurlijk geen Valentijnsdag voor te zijn, al leent deze dag zich er wel perfect voor. Eerder knutselde ik al vrolijke Valentijns-wuppies. Daar kun je zeker iemand mee verrassen! Dit keer leg ik je uit hoe je makkelijk een leuke troffee kunt knutselen voor Valentijn. Ideaal om jouw naasten even wat extra aandacht te geven. Je kunt ze zo laten weten dat zij de allerliefste zijn!

Hartjes-troffee knutselen voor Valentijn

Om deze toffe troffee te maken gebruik ik zelfdrogende klei, chenilledraad en kleine letterstempels. Meer niet? Nee, ik vind het vaak het leukste en makkelijkste om met zo min mogelijk materiaal te werken. Anders moet ik eerst mijn hele knutselkamer overhoop halen voor ik kan beginnen… dan is de lol er vaak al vanaf, haha.

Van de zelfdrogende klei maak ik de bodem van de troffee. Ik kies voor een ovale onderkant, je kunt hier natuurlijk iedere vorm van maken die je mooi vindt. Vervolgens knip ik een chenilledraad in drie stukken. Een grotere en twee kleinere. De onderkant van het hart draai ik een beetje in elkaar. Deze punt steek ik in de zelfdrogende klei. Vervolgens stempel ik met de letters in de kleinere troffees drie hartjes. In de grotere troffee stempel ik de woorden ‘de liefste’. Heb je geen letterstempels kun je met een cocktailprikker ook woorden schrijven. Dat maakt het net iets persoonlijker.

De klei heeft een droogtijd van een paar dagen, dus als je dit gaat knutselen voor Valentijnsdag is het wel handig om een paar dagen van tevoren te beginnen. Ik weet zeker dat de ontvanger deze troffee met trots op een mooi plekje neer zal zetten!

Wie ga jij verrassen met een mooi cadeau voor Valentijnsdag?

Wil je deze mooie Valentijnscadeaus zelf ook knutselen, bewaar dit idee dan op een van je borden op Pinterest. Je kunt daar onderstaande afbeelding voor gebruiken.

knutselen voor valentijn -  hartjestroffee Valentijnsdag pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment