helden van kien - kindvriendelijk terras in de buurt van eindhoven

Tips voor een leuk kindvriendelijk terras in de buurt van Eindhoven

Ook al laat de Nederlandse zomer zich nog niet van haar beste kant zien, af en toe komt het zonnetje toch tevoorschijn. Oftewel: voor Nederlandse begrippen prima terrasweer, haha. Bovendien: zodra het droog is kun je het terras op wat mij betreft hoor! Niet alle terrassen zijn echter even geschikt om met de kinderen naartoe te gaan. Heb je wat inspiratie nodig voor terrassen die leuk zijn om met het hele gezin te bezoeken? Ik geeft je een paar leuke tips voor een leuk kindvriendelijk terras in de buurt van Eindhoven.

1. De Helden van Kien – Sint Oedenrode

In Sint Oedenrode ligt, verscholen tussen de bossen, een heerlijk terras! Bij de Helden van Kien kun je terecht voor  een lekker hapje en drankje. Probeer vooral eens de Heldenplank voor de kleine trek of de luxe borrelplank voor de grotere trek. Wil je echt uitpakken? Ga dan voor een High Wine! Uiteraard kun je er ook terecht voor een lekkere lunch, een uitgebreid diner of gewoon een drankje of een ijsje. Bovendien is er van alles te doen rondom de restauratie. Zo kun je er waterfietsen huren of naar de kinderboerderij. De grote speeltuin biedt uren speelplezier. Ook zijn er verschillende wandelroutes die de Helden van Kien als startpunt hebben. Variërend van 3 tot 8 kilometer: voor iedereen een geschikte afstand te vinden dus!

2. IJsboerderij de Bonte Koe – Best

De naam zegt het al: bij deze boerderij kun je genieten van heerlijke ijsjes! Deze worden hier vers bereid. Er is dagelijks keuze uit een grote diversiteit aan smaken. Kun je niet kiezen? Kies dan voor een loeilekkere proeverIJs. Een soort high wine, maar dan met ijs…haha. Je krijgt dan verschillende ijsjes met toppings: heerlijk smullen met het hele gezin. Ben je niet zo’n ijseter? Bestel dan iets lekkers te drinken. Bij de koffie en thee krijg je een mini-ijshoorntje! Het appelgebak, naar grootmoeders recept, is ook een aanrader. Terwijl jij geniet van je koffie kunnen de kinderen heerlijk spelen samen.

3. Paviljoen Genneper Parken – Kindvriendelijk terras in Eindhoven

Bij Paviljoen Genneper Parken kun je heerlijk wandelen! Het prachtige park biedt genoeg gelegenheid om even de benen te strekken met het hele gezin. Heb je na een rondje wandelen zin in iets lekkers? Strijk dan eens neer bij het Paviljoen. De hele dag kun je hier terecht voor iets lekkers om te drinken en te snacken. Ook de lekkere lunches zijn een aanrader. Na de lunch kun je gezellig met het hele gezin gaan midgetgolfen. De meiden hier vinden dat altijd fantastisch om te doen! Een leuk en sportief uitje met zijn allen. Na het golfen mogen de verliezers de winnaar trakteren op iets lekkers. De borrelplanken zijn ook hier een aanrader. Er staan lekkere borrelhapjes met vlees, vis en vegetarische hapjes op het menu: voor ieder wat wils dus!

speeltuin Boshuys best uitje kinderen

4. Boshuys – Best

Aangezien ik zelf uit Best kom, is dat voor mij toch wel een plek waar ik de meeste locaties wel ken. Hierom nog een locatie in Best waar je met kinderen prima op het terras kunt zitten. Bij het Boshuys kun je plaatsnemen op het ruime terras. De kinderen kunnen ondertussen lekker ravotten in de speeltuin. Het terras is bovendien voor een groot gedeelte overdekt, waardoor je ook met een beetje regen heerlijk buiten kunt zitten. De kids kunnen dan eventueel binnen spelen in de speelhoek. Bij mooi weer is het leuk om het nabijgelegen kabouterpad eens te lopen, superleuk!

5. Pannenkoekenhuis de Proeftuin – Eindhoven

Temidden van de Philips fruittuinen ligt pannenkoekenhuis de Proeftuin. Een prachtige bosrijke omgeving waar je heerlijk rustig kunt zitten. Terwijl de kinderen in de speeltuin spelen kun jij rustig de kaart bekijken. Heb je geen zin in een van de vele pannenkoeken? Kies dan voor een lekkere salade of een soepje. Ook leuk: in de oogsttijd kun je tijdens de plukdagen zelf je fruit plukken!

Zo maar een greep uit de vele kindvriendelijke terrassen die Nederland rijk is. Heb jij nog een tip voor een leuk kindvriendelijk terras in de buurt van Eindhoven? Laat het in de reacties achter en als ik er geweest ben neem ik jou tip op in de blog!

Wil je deze tips bewaren op een van je borden op Pinterest? Gebruik daar dan onderstaande afbeelding voor.

kindvriendelijke terrassen in de buurt van Eindhoven - pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment