internationale pindakaasdag

Internationale Pindakaasdag: heerlijke pindakaassnacks

Vandaag is het Internationale Pindakaasdag! Geen idee waarom pindakaas een eigen dag nodig heeft, voor mij is het iedere dag pindakaasdag, haha. Ik houd ervan. Met stukjes pinda, of lekker glad, met zeezout, of lekker naturel. Bovendien is pindakaas ook zo lekker veelzijdig! Ik snack het geregeld door er een stukje bleekselderij in te dippen. Stukjes appel gedipt in de pindakaas smaken ook superlekker! Bovendien vult het meer dan wanneer ik gewoon een appel eet.

Daarnaast is het eten van pindakaas ook gewoon hartstikke gezond! Pindakaas bestaat namelijk voor maar liefst 28 % uit eiwitten. Daarnaast zitten er veel onverzadigde vetten in. Bovendien is pindakaas een rijke bron aan voedingsvezels, vitamine E, vitamine B6, magnesium, phosphorus, zink en koper. Het eten van pinda’s (laat pindakaas daar nou vol van zitten) verlaagt het LDL-cholesterol en verkleint de kans op hartziekten. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je dan een variant zonder toegevoegde suikers en zout neemt. Ik vind dit wel een ideale dag om een paar lekkere hapjes met pindakaas als basis met jullie te delen!

healthy pindakaasbolletjes

Healthy pindakaasbolletjes

Deze bolletjes zijn heel gemakkelijk om te maken. Je hoeft er namelijk geen oven voor te gebruiken. Alle ingrediënten stop je bij elkaar in een schaal, je mixt het geheel, draait er bolletjes van en je hebt een heerlijke en gezonde snack. Voordeel van deze hapjes is dat je ze kunt bewaren in de diepvries. Je maakt in één keer een hele voorraad en kunt er steeds één of twee uit pakken als je trek hebt. Ideaal voor in de lunchbox bijvoorbeeld!

chocolate chip bananenbrood

Chocolate chip bananenbrood

Dit heerlijke brood zit helemaal vol met mijn favoriete ingrediënten! Bananen, havermout, chocolade en pindakaas…genieten hoor! Bovendien is het brood in no time klaar. Ideaal als lekkere snack voor bij de koffie. ‘s Ochtends even alles mixen en afbakken. Dan kun je ‘s middags lekker genieten van een heerlijke plak bananenbrood bij de koffie. Echt de moeite waard!

Gezonde ijsjes - vegan banaan pindakaasijs

Vegan banaan-pindakaasijs

Hoewel het buiten best fris is, vind ik het toch lekker om af en toe een lekker ijsje weg te snoepen. Helemaal als het een gezond ijsje is, zoals dit banaan-pindakaasijs. Ook voor het maken van deze heerlijke pindakaassnack heb je maar een paar ingrediënten nodig. Wederom een lekker easypeasy gerechtje dus.

Geniet nog even van deze Internationale Pindakaasdag! En maak van de overige dagen ook gerust een pindakaasdag door een van deze heerlijke snacks te maken. Welke is jouw favoriet?

Deel deze post via

Leave a Comment