herfstdecoratie zelf maken banner

Herfstdecoratie zelf maken: geurende sinaasappels

De herfst is nu echt begonnen! Het weer slaat om en we zitten weer wat meer binnen. Ik vind het dan heerlijk om het binnen dan ook direct gezellig te maken. Heerlijk knus, ik houd ervan! Bovendien vind ik het fijn om, als het weer wat kouder wordt, binnen te gaan zitten fröbelen. De optelsom is dan natuurlijk snel gemaakt: ik ga zelf aan de slag om herfstdecoratie te maken! Een hele simpele diy dit keer, die je ook prima met de kinderen samen kunt maken.

Zelf herfstdecoratie maken: easypeasy

Om zelf leuke herfstdecoratie te maken hoef je helemaal niet moeilijk te doen. Sterker nog, met slechts twee benodigdheden zet je in no time iets moois op tafel wat ook nog eens fantastisch ruikt! Wat wil je nog meer? Voor deze diy gebruik ik sinaasappels en kruidnagel. Jaja, het is een echte gouwe ouwe. Vroeger maakte ik deze geurende sinaasappels al geregeld en ik vind het nu nog steeds leuk om ze te maken.

Herfstdeco sinaasappel

Met een cocktailprikker maak ik een patroon van gaatjes in de sinaasappel. Natuurlijk kan ik direct de kruidnagels erin gaan prikken, ik loop dan echter wel het risico dat ze afbreken. Dit vind ik een beetje zonde, vandaar dat ik ervoor kies om het patroon eerst ‘voor te prikken’ in de sinaasappel. Vervolgens prik ik hier de kruidnagels (kruidnagelen? Ik heb geen idee…) in. Eventueel kun je het geheel nog opleuken met een vrolijk lint. Zelf vind ik de sinaasappels mooier en natuurlijker als er alleen kruidnagel in zit. Deze geurbommetjes doen het heel goed in de woonkamer: naast dat het er ongelooflijk gezellig uit ziet ruikt het ook nog eens heel erg lekker! Voordeel van deze diy vind ik dat je binnen 10 minuten een prachtig resultaat hebt. De sinaasappels blijven 2-3 weken goed. Wel gaan ze na verloop van tijd iets minder geconcentreerd ruiken. Ach, dan heb je na een paar weken weer een excuus om lekker aan de knutsel te gaan toch?

Vind jij het leuk om juist wat langer bezig te zijn en houd je echt van de geur van sinaasappels? Maak dan eens deze slinger van gedroogde sinaasappels. Je huis gaat er gegarandeerd fantastisch van ruiken, als je van sinaasappel houdt tenminste, haha.

Wil jij deze herfstdecoratie zelf maken, maar doe je dat liever later? Bewaar deze blog dan op een van je Pinterest-borden!

Herfstdecoratie zelf maken Pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment