Heerlijk vind ik dat: in de keuken fröbelen en de lekkerste hapjes op tafel toveren. Vaak heb ik echter geen zin om uren in de keuken te staan en wordt het een snel en gemakkelijk te bereiden hapje. Handige hapjes dus! Deze hapjes deel ik graag met jullie, te beginnen bij de pizzarolls.
Pizzarolls
Om nou te zeggen: ‘Daar kun je me voor wakker maken’ gaat me wat te ver, toch is pizza een van mijn favoriete junkfoodmaaltijden. Je kunt er alle kanten mee op! Zo maak ik er een lunchboxproof variant van door pizzarolls te maken.
Beleggen
Ik neem een kant-en-klaar pakket voor pizza. In dit pakket zit een rol pizzadeeg en een potje tomatensaus met kruiden. Ik rol het deeg uit. Dat gaat heel gemakkelijk door het bakpapier wat er al tussen zit. Vervolgens besmeer ik het deeg met de saus. Aan de bovenkant laat ik een paar centimeter vrij. Als ik dit niet doe wordt het een grote smeerboel bij het oprollen: de saus komt er dan aan de bovenkant weer uit! De saus bestrooi ik met geraspte kaas. Je kunt er ook nog olijven, tonijn, ham, kappertjes, zalm of wat jij dan ook lekker vindt op je pizza op leggen. Het is jouw feestje ;-)!
Rollin’ rollin’ rollin’
Na het beleggen is het tijd om de pizza op te rollen. Dit gaat het gemakkelijkst door het bakpapier als geleider te gebruiken. Na het rollen snijd ik de pizzarol in stukjes van 1,5 à 2 centimeter breed. Deze rolletjes leg ik op een met bakpapier beklede bakplaat. De pizza gaat de oven in. Deze heb ik op 210 graden celcius voorverwarmd. Na een minuut of 18 zijn de rolletjes klaar! Je kunt ze warm eten, maar koud smaken ze ook prima! Een lekkere snack voor in de lunchbox of tijdens de vrijmibo!