handige hapjes proteine kwarkbollen lunchbox

Handige hapjes: Kwarkbollen, proteïnerijke hapjes voor in de lunchbox

Lekker in de keuken staat en hapjes maken voor de lunch vind ik heerlijk om te doen. Helemaal als het nog enigszins gezonde hapjes zijn. Deze proteïnerijke kwarkbollen zijn naast het feit dat ze gezonder zijn ook nog eens superlekker! Tel daarbij op dat ze heel gemakkelijk te maken zijn en je hebt een ideaal handig hapje om mee naar school te geven, mee te ontbijten of gewoon om lekker te snacken na het sporten.

kwarkbollen gemakkelijk - ingrediënten

Geen kwarkbollen zonder kwark

Om de kwarkbollen te maken heb ik natuurlijk kwark nodig. Ik gebruik voor deze bollen 250 gram. Daarnaast heb ik eenzelfde hoeveelheid bloem nodig. Aangezien ik nog tarwebloem heb staan gebruik ik dat. Speltbloem is natuurlijk nog een tikkeltje gezonder ;-). Twee eieren, een eetlepel bakpoeder, een eetlepel olie en 150 gram rozijnen maken de ingrediëntenlijst compleet. Het is extra lekker om de rozijnen even te laten wellen. Ik pak een bakje water en leg de rozijnen hier minimaal een kwartiertje in. Dit voorkomt dat er straks harde en droge rozijnen in de kwarkbollen zitten.

Kwarkbollen gezond hapje proteïne gemakkelijk mixen

Zo gemakkelijk kan het zijn

Tja, een echt recept kan ik het eigenlijk amper noemen! Zo gemakkelijk is het om deze proteïnerijke hapjes te maken. Een heus ‘mik en mix-recept’ zou je haast kunnen zeggen. Ik ‘mik’ alle ingrediënten in een beslagkom en mix deze met een mixer met deeghaken door elkaar. Met de hand kneden kan ook…ik houd echter niet zo van vieze vingers en laat liever de mixer het vuile werk opknappen. De rozijnen voeg ik overigens wel op het einde pas toe. Zeg ik dit te laat? Sorry! De volgende keer eerst even het hele recept lezen voor je begin met bakken, hihi. Al is het geen ramp hoor, het voorkomt alleen dat alle rozijnen op een kluitje zitten.

Kwarkbollen gezond hapje proteïne gemakkelijk verdelen

Met een ijsbolletjeslepel, ijslepel, ijsbolletjestang…hoe heet zo’n ding? Nou ja, je begrijpt wat ik bedoel. Met zo’n lepel dus maak ik bolletjes van het beslag. Deze leg ik met wat tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat. De bakplaat schuif ik een half uur in de oven. Deze is 175 graden. Maak je gebruik van een heteluchtoven haal dan 10% van de temperatuur af. Controleer eventueel of de kwarkbollen klaar zijn: steek een satéprikker in een van de bollen en als deze er droog weer uit komt zijn de kwarkbollen klaar!

Et voila: kind kan de was doen! Dat was gemakkelijk hè… Nu kun je heerlijk zonder schuldgevoel genieten van je eigen homemade snack. Lekker voor in de lunchbox! Bovendien is dit ook een ideale snack voor na het sporten. Niet heel erg vet, wel lekker zoet en met de nodige proteïnen. Die zijn dan weer goed voor de spieropbouw.

kwarkbollen proteinerijke handige hapjes lunchbox

Wat is jouw favoriete after-sport snack? Maak je ook graag je eigen snacks of haal je ze het liefste kant en klaar in de supermarkt? Er is tegenwoordig ook zoveel te krijgen! Volg jij me al op Instagram of Facebook? Ik vind het heel leuk als je het daar laat weten als je een van mijn recepten hebt gemaakt!

Deel deze post via

Leave a Comment