Pindakaas is altijd een goed idee! Tenminste, als je het mij vraagt… Ik heb dan ook al verschillende recepten met pindakaas op mijn blog staan. Wat mij betreft kan er daar nog prima eentje bij. Niet alleen omdat het lekker is, maar ook omdat pindakaas best gezond is. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je een pot uit het schap pakt waar geen suikers en zout aan toegevoegd zijn. Pindakaas zonder toevoegingen bevat een perfecte verhouding tussen koolhydraten, eiwitten en vetten. Daarnaast is het een rijke bron aan voedingsvezels, magnesium, zink, koper, vitamine B6 en vitamine E. Een goede reden om eens lekker aan de slag te gaan met pindakaas dus. Dit keer kies ik voor een ontbijtrecept. Al kun je deze gezonde bananenmuffins met pindakaas en chocolade ook prima snacken bij de koffie hoor!
Gezonde bananenmuffins met pindakaas en chocolade
Equipment
- 14 Muffinvormpjes
Ingrediënten
- 2 Rijpe bananen
- 2 el Appelmoes zonder suiker
- 120 gram Griekse Yoghurt 2% vet
- 200 gram Havermout
- 100 ml Amandelmelk
- 120 gram Pindakaas
- 1 tl Maple Syrup
- 1 Ei
- 2 drops Vanille essence
- 1 tl Kaneel
- 1 tl Baking Soda
- 1 tl Bakpoeder
- Snuf Zout
- 4 Blokjes pure chocolade 85%
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Prak de banaan fijn in een mixerkom.
- Mix de banaan met de appelmoes, maple syrup, Griekse yoghurt, pindakaas, vanille essence en het ei.
- Mix in een andere kom alle droge ingrediënten (behalve de chocolade) met elkaar.
- Voeg vervolgens de natte ingrediënten toe en mix tot een geheel.
- Zet de muffinvormpjes eventueel in een muffintray.
- Vul de muffinvormpjes voor ongeveer tweederde met het beslag.
- Breek de chocolade in kleine stukjes en stop in iedere muffin een klein stukje chocolade.
- Zet de muffins op een bakplaat en schuif deze in het midden van de oven.
- Na 15/20 minuten zijn de muffins gaar.
- Een klein beetje af laten koelen, en je kunt genieten van een heerlijk gezond ontbijt of een lekkere en gezonde snack!
Naast de pindakaas voeg ik dus ook nog een beetje pure chocolade toe. En laat dat nou, naast enorm lekker, ook nog eens gezond zijn! Vanaf 70% cacao zitten er veel gezondheidsvoordelen aan chocolade. Zo bevat het onder andere veel antioxidanten. Het is natuurlijk niet handig om direct bakken met chocolade naar binnen te werken, maar een klein stukje chocolade bij het ontbijt kan dus prima. Daarnaast zorgt chocolade er ook gewoon voor dat ik heel blij word, en dat is ook gewoon lekker gezond toch?
Dit recept is weer zo’n makkelijk mik en mix recept: mik alle bij elkaar en mix het geheel door elkaar. Perfect om ’s ochtends klaar te maken dus. Als het gerecht in de oven staat kun jij ondertussen even douchen/opmaken enzo… een perfect begin van de dag zo dus!
Wil je dit gezonde en lekker ontbijt zelf ook gaan maken maar niet direct? Bewaar dit recept dan op een van je borden op Pinterest. Dat kan bijvoorbeeld door onderstaande foto te gebruiken.