kersttraditie traditie voor kerst kerstmis

De kersttraditie van: Patricia

Sommige dingen zijn te leuk om maar een keer te doen. Die vragen gewoon om herhaling. Na verloop van tijd wordt het een traditie, waar je ieder jaar weer naar uit kijkt. Ook met kerst zijn er veel mensen die een jaarlijks terugkerende traditie hebben. Zo is het in Brabant traditie om na de nachtmis met zijn allen thuis te genieten van heerlijke worstenbroodjes. En geloof me: die worstenbroodjes smaken nog lekkerder dan de worstenbroodjes die je op een ander moment eet. Ik zelf begin ieder jaar, direct na Sinterklaas, met het dragen van foute kersttruien. Iedere dag een andere kersttrui. Met deze kersttraditie ben ik jaren geleden begonnen, en ik blijf het leuk vinden. Inmiddels heb ik ook al een enorme verzameling kersttruien. Ik kan nu echt van 6 december tot aan de kerstvakantie iedere dag een andere kersttrui aan. Het lijkt me leuk om tradities van lezers van de blog met je te delen.

Vandaag deel ik de kersttraditie van Patricia.

Wat is jouw kersttraditie?

Ieder jaar maak of koop ik een kerstornament voor in de kerstboom. Dit ornament heeft betrekking op een (positieve) gebeurtenis die ons is bijgebleven van dat jaar. Ieder jaar als we de kerstboom versieren worden we dan herinnerd aan deze gebeurtenissen. Aan de onderkant van de kerstornamenten schrijf ik van welk jaar het een herinnering is. Dit is sinds 2020 onze kersttraditie.

Hoe is deze kersttraditie ontstaan?

Sinds 2020 ben ik samen met mijn vriend. Dat jaar wilde ik zelf een kerstornament maken en dat is een doorzichtige kerstbal geworden met glitter pompoms en de datum erin waarop we een relatie kregen. In 2021 zag ik in Pisa (Italië) een kerstornament van de toren van Pisa. Deze heb ik gekocht ter herinnering aan onze heerlijke vakantie. Voor dit jaar heb ik een huisje gekocht omdat we dit jaar zijn samen gaan wonen. En zo is de traditie eigenlijk geboren. Mijn vriend, Laurens, en ik hebben deze traditie samen.

Wat zou je nooit doen tijdens kerst?

Geen rekening houden met anderen, ruzie maken, te veel ‘verplichtingen’ plannen. Eigenlijk dingen die je nooit moet doen en niet alleen tijdens kerst.

Wat is jouw kerstwens voor de lezers?

Sowieso de standaard dingen zoals gezondheid en vrede etc. Maar ik wens iedereen ook veel zelfliefde toe. Zorg goed voor anderen maar vergeet niet jezelf

Deel deze post via

Leave a Comment