sinterklaasslof bakken sinterklaas -2

Bakken voor Sinterklaas: Sinterklaasslof

Toen ik de meiden hier vertelde dat ik een slof ging bakken voor Sinterklaas werd ik hardop uitgelachen. Waarom zouden we sloffen gaan eten? Die horen toch aan je voeten? Maar goed, toen ik uitlegde wat ik daadwerkelijk ging bakken werden ze wel enthousiast. Wie wil er nou geen taart met een overload aan snoep erop? Wij doken de keuken in en het resultaat wil ik je natuurlijk niet onthouden. De Sinterklaasslof is enorm gemakkelijk om te maken, lees snel verder om te zien hoe je dit kunt doen.

Bakken voor Sinterklaas

De basis voor deze Sinterklaas lekkernij gebruik ik een pak Koopmans mix voor vruchtenslof. Daarnaast heb ik 90 gram boter, 150 ml slagroom, 60 ml water en Sinterklaassnoep nodig. De boter klop ik eerst luchtig met een mixer. Hierna voeg ik daar de slofmix aan toe. Dit mix ik even door met de mixer tot ik een kruimelig geheel heb. Met de hand kneed ik het daarna nog even goed door tot ik een deegbal heb. Dan komt het moeilijkste gedeelte van het recept: de bakvorm in elkaar zetten, haha. Ik merk wel dat ik daar geen held in ben, hoewel de instructies toch helder zijn. Na even klungelen ligt de bakvorm op de bakplaat en kan ik het deeg erin stoppen. De bodem van de slof gaat 18 minuten in de oven. Deze heb ik op 190 graden voorverwarmd. Als de slof uit de oven komt moet hij eerst even goed afkoelen. Ondertussen maak ik de vulling vast klaar. Hiervoor mix ik water en slagroom met de mix voor banketbakkersroom. Als dit goed luchtig is, en de slof is voldoende afgekoeld, spuit ik het op het midden van de slofbodem. De randen laat ik vrij. De banketbakkersroom beleg ik met allerhande Sinterklaassnoep: van gekleurde kruidnoten tot Sinterklaaslollies, je kunt het zo gek maken als ze zelf wil! Ten slotte zet ik de slof nog heel even in de koelkast om helemaal goed op te laten stijven.

Deze slof is super feestelijk en is echt een heerlijk hapje om te bakken voor Sinterklaas of pakjesavond. Of lekker bij de koffie in de middag, dat kan natuurlijk ook…haha. Kijk voor een gezondere sinterklaastaart eens bij dit recept.

Wil je deze slof bewaren op een van je borden op Pinterest? Gebruik dan bijvoorbeeld onderstaande afbeelding hiervoor.

sinterklaasslof-pinterest bakken sinterklaas.png-2

 

 

Deel deze post via

Leave a Comment