makkelijk dessert voor kerst - merengue met chocolademousse

Makkelijk dessert voor kerst: merengue met chocolademousse

Met de feestdagen in het vooruitzicht heb je het vaak al druk genoeg. Cadeaus kopen en inpakken, een kerstdiner bedenken, boodschappen doen en dan ook nog lang in de keuken staan. Het is wel fijn als er dan een paar gerechten tussen zitten waarvoor je niet zo lang bezig hoeft te zijn in de keuken. Eerder deelde ik al een recept voor een makkelijk dessert voor kerst met een beetje licor 43. Dit keer ga ik voor een dessert wat ook geschikt is voor kinderen. Je hoeft niets voor te bereiden. Het enige wat je hoeft te doen is de juiste ingrediënten in huis halen.

Met kerst een makkelijk dessert op tafel

De basis voor dit lekkere en makkelijke dessert voor kerst is een merengue kerstkransje. Deze heb je in verschillende groottes, waardoor je zowel voor de grotere als de kleinere eters een lekker dessert op tafel kunt zetten. Hier bovenop schep ik een lepel chocolademousse. Gewoon een kant en klare mousse is hier prima voor hoor: dat scheelt een hoop tijd in de keuken. Daar bovenop leg ik wat rode bessen: dat ziet er zo lekker feestelijk en kerstig uit! Met een goudspray maak ik dit makkelijke dessert nog af. Ik heb deze bij de Xenos gehaald, maar sommige supermarkten verkopen ze ook gedurende de feestdagen. Dit hoeft natuurlijk niet, maar het maakt het wel helemaal af! Serveer de desserts op een grote schaal, zodat iedereen er eentje kan pakken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om ieder zijn eigen dessert te geven op een mooi bordje.

Naast het dessert, kun je er ook voor kiezen om dit gerecht te serveren tijdens de kerstbrunch. Het is een heel feestelijk gezicht als je verschillende merengues bij elkaar op een schaal zet. Een paar sterretjes erin maken het helemaal af!

Wil je dit makkelijke dessert voor kerst bewaren op een van je borden op Pinterest? Dat kan heel makkelijk met behulp van onderstaande foto.

Eet smakelijk!

makkelijk dessert voor kerst - merengue met chocolademousse pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment