10 doelen voor juni

10 doelen die ik mezelf stel voor de maand juni

Tja, weer eens wat anders dan anders hè… een persoonlijke blog dit keer. En waarom? Het loopt even niet zoals ik gehoopt had. Niets dramatisch hoor, haha. No worries! Nee, ik heb mezelf van alles voorgenomen en het lukt me maar niet om me eraan te houden. Toen dacht ik: als ik het zwart op wit zet…dan kan ik er niet meer onderuit. Dus bij deze…een blog over de doelen die ik mezelf stel voor de maand juni. Even de teugels wat minder laten vieren de komende tijd. Wellicht kun jij me helpen om me hieraan te houden, hihi.

1. Vaker sporten

Tja, het is zo’n cliché! I know, maar het sporten lukt me even niet al te best de laatste tijd. Waar ik in het begin van de Corona-periode iedere dag braaf een thuislesje deed, kom ik nu nog maar twee of drie keer per week de bank af om te gaan sporten. Dit moet toch echt minstens 4 keer per week worden. De sportschool biedt nu groepslessen aan, maar wel een stuk minder dan voorheen waardoor ik nog maar een keer of 3 per week ga sporten. Dit wil ik toch echt minstens 4 keer gaan doen, dus hoptjop, gas erop!

2. Gezonder eten

Het hoort wel een beetje bij het eerste punt natuurlijk: meer sporten en gezonder eten, dan zorg je goed voor jezelf. Dit lukt me echter steeds minder goed. De restaurants zijn nu open waardoor ik sneller geneigd ben om toch maar uit eten te gaan of even een drankje te doen op het terras (inclusief nacho’s, bitterballen en kaasjes). De rest van de maand juni ga ik in ieder geval 5 dagen per week gezond eten en minder snoepen. In het weekend mag ik dan van mezelf best een koekje of iets dergelijks, op werkdagen houd ik het op gezond eten.

3. Opruimen

Nog zo’n cliché, zeker wel. Maar daardoor niet minder nodig. In de loop der jaren heb ik de nodige spullen verzameld. Deze heb ik met name op zolder verzameld, waar ik ook mijn hobbykamer heb. Probleem van mijn hobbykamer is inmiddels geworden dat er zoveel hobby ligt dat er nog maar weinig kamer over is waardoor ik moeilijk nog fatsoenlijk een hobby uit kan oefenen daar. De sportspullen liggen ergens in een hoek, als ik die vast gevonden heb kan ik ook verder met punt 1, hihi. Maar goed: opruimen dus. En radicaal. En ik begin…nu… ok, als mijn blog klaar is, en dan begin ik echt ;-).

4. Mijn telefoon wat vaker aan de kant leggen

Helemaal in deze Corona-tijd, waarin ik de hele dag thuis ben, merk ik dat ik mijn telefoon een stuk vaker pak dan normaliter het geval is. En dat vind ik om eerlijk te zijn erg vervelend. Niet alleen omdat het gewoon zonde van mijn tijd is, ook omdat ik vaak ‘s avonds tot laat nog naar dat scherm aan het staren ben waardoor ik erna weer slecht in slaap kom. Daardoor heb ik weer geen zin om te gaan sporten, krijg ik zin om te snaaien en zo houden we alles wel lekker in stand.

5. Iedere dag voldoende stappen zetten

Ook hierbij kom ik weer tot een vrij standaard punt: iedere dag 10.000 stappen zetten is in theorie prima te doen. In de praktijk ook wel overigens: dit is me tot een paar weken terug iedere dag ruimschoots gelukt. Sinds een paar weken echter, vind ik de energie er niet meer voor om flinke stukken te lopen. Dan maar kleinere stukken, en meer verdeeld over de dag. Ook hiervoor geldt: gas erop en gaan met die banaan. Gewoon aanlopen en dan komen de stappen vanzelf. Even te voet de boodschappen doen scheelt al een hele hoop natuurlijk. Dat plaatje van de banner van deze blog? Dat heb ik een paar weken terug gemaakt tijdens een wandeling, prachtig toch? Dat nodigt in ieder geval wel uit, haha.

6. Mijn blogs beter bijhouden

Ook dit is er de laatste tijd wat meer bij ingeschoten. Ik heb niet echt veel inspiratie en vind het best moeilijk om 3 blogs per week online te krijgen. Toch is het eigenlijk een kleine moeite. Vooral een kwestie van planning eigenlijk. En laat dit nu net een punt zijn waar het me nu even aan ontbreekt… heb jij nog inspiratie voor leuke blogonderwerpen? Laat het me weten in een reactie onder dit bericht of op mijn socials!

7. Mijn Instagram inplannen en bijhouden

Dit punt hangt eigenlijk nauw samen met het vorige punt. Doordat ik geen inspiratie heb voor mijn blogs vergeet ik ook vaak om Instagram in te plannen. Terwijl het wel echt belangrijk is om goed te kijken wat ik wanneer wil publiceren. Een Vaderdagfoto na Vaderdag heeft niet zoveel nut bijvoorbeeld. Dit is een kwestie van een uurtje per week, dus ook hier ga ik me gewoon toe zetten.

8. Vaker tijd voor mezelf nemen

En dan niet om te sporten, hoewel dat natuurlijk ook me-time is. Ik bedoel gewoon wat vaker even op de bank zitten en een beetje borduren, of een lekker boek lezen. Hoe moeilijk kan het zijn? Gewoon even tijd voor mezelf, moet lukken toch? Wat is jouw favo me-time momentje?

boho tiffin lunchbox bento box weekoverzicht lunchen gezonde lunch

9. Meer mealpreppen (en dit gebruiken hihi)

Een paar weken terug heb ik de diepvries volgebakken en gekookt met allemaal lekkere dingen. Van ontbijt tot diner en van lunch tot snacks. Ik hoef het er zo maar uit te halen en ik heb een lekkere en gezonde maaltijd. Dat vergeet ik echter geregeld. En hierdoor grijp ik dus weer naar een snelle boterham met kaas in plaats van een gezonde salade. Bovendien merk ik dat ik, nu ik thuis werk en geen lunchbox meeneem, slechter eet. Of ik lunch niet, of niet zo gezond…dat kan beter Myrthe! Dus vanaf vrijdag (tja, morgen staat er nog een lunch buiten de deur op de planning) eet ik weer netjes vanuit de lunchbox die ik een dag van tevoren gemaakt heb: mij hebben ze niet meer, haha.

10. Meer in het nu zijn

Dit is een punt waar ik eigenlijk mijn hele leven al aan het werk ben. Ik ben te vaak bezig met wat er nog moet gebeuren (zie bovenstaande, haha) en wat er gebeurd is (zou ik daarom geschiedenisdocent zijn?) dat ik soms vergeet in het nu te zijn. Hoewel dit het laatste punt op het lijstje is, wil dat niet zeggen dat ik deze het minst belangrijk vind. Integendeel. Als jij nog tips hebt over het hoe en wat dan hoor ik het graag….ik heb de gouden tip in de afgelopen 33 jaar nog niet gevonden.

Zo, dat was me een lijstje wel. Benieuwd of het me allemaal gaat lukken. Ik ga nu eerst in ieder geval even naar het dorp lopen om boodschappen te doen. Dan heb ik vast wat stappen gezet. Daarna duik ik de zolder op om op te ruimen en dan zie ik wel….misschien wel gewoon even wat me-time. Ik merk dat het maken van het lijstje alleen al me een hoop rust in mijn hoofd geeft. Dat scheelt al veel! Maak jij wel eens een lijstje met jouw doelen voor de komende periode?

Deel deze post via

Leave a Comment