zelf snoepjes maken winegums banner-2

Zelf snoepjes maken

Vandaag is het internationale snoepdag. Wat het precies inhoudt, geen idee, maar ieder excuus om te snoepen grijp ik natuurlijk aan! Een lekker stuk chocolade bij de koffie, of een fruitig snoepje tussendoor… Als het dan toch snoepdag is, is het natuurlijk extra leuk om de snoepjes zelf te maken! Vaak is het een stuk gezonder, maar je hebt ook de keuze om een combinatie te maken die je zelf lekker vindt. Ook de vormpjes kun je zelf bepalen, waardoor je de snoepjes helemaal naar jouw wens kunt maken. Zo maak ik ook een lekker snoepje voor ‘grote mensen’: echte winegums! Zo lekker….

Fruitsnoepjes

Hoewel ze er, door hun roze kleur, niet per se gezond uit zien zijn deze snoepjes dat wel! De kleur komt namelijk door de aardbeien die in de snoepjes verwerkt zitten. Met banaan en aardbei als basis heb je verschillende vitaminen en goede vezels te pakken. Zo mag je best een snoepje extra pakken! Doordat deze snoepjes hun stevigheid krijgen door de toevoeging van agar agar, en dus niet door gelatine, zijn de snoepjes ook nog eens helemaal vegan. Maak deze gezonde snoepjes zelf, en je weet snel hoe lekker ze zijn!

Fruitrolls zelf maken

Doordat fruit van zichzelf al heel zoet is, leent het zich uitstekend om als basis te dienen voor zoete snoepjes! Deze vrolijke fruitrolls bevatten slechts twee ingrediënten. Je hoeft dus geen ellenlange waslijst aan benodigdheden in huis te halen. Met een ritje naar de supermarkt of groentenboer ben je er al! Ik kies voor een basis van abrikozen en mango, maar je kunt natuurlijk gewoon zelf kiezen wat jij het lekkerste vindt! Heel leuk ook, om deze fruitrolls op een herfstige dag met de kinderen te maken. Zelfgemaakte snoepjes zijn natuurlijk het allerlekkerste!

Zelf winegums maken van wijn

Dan is het nu tijd voor een lekker snoepje voor volwassenen. Hoewel winegums wel zo heten, komt er bij het maken daarvan geen wijn kijken. Daar kun je nu verandering in brengen! Houd je van rode wijn, ben je meer van de witte wijn of geniet je juist van een lekker glas rosé? Kies jouw favoriet en gebruik deze als basis voor jouw lekkere wijnsnoepjes. Met een gummibeertjes-vorm als basis wordt het helemaal een groot feest! Al is een vorm met kleine wijnglazen of flesjes wijn ook heel erg leuk.

Welke van bovenstaande snoepjes ga jij eens maken? Ik vind het leuk als je me tagt op social media! Gebruik dan @food_frobel_fun op Facebook of Instagram. Wil je wel zelf snoepjes maken, maar heb je nu niet meteen tijd? Bewaar dit bericht dan op een van je borden op Pinterest! Dat kan heel makkelijk door op het Pinterest-logo op onderstaande foto te klikken.

3 recepten voor zelfgemaakte snoepjes-3-2

Deel deze post via

Leave a Comment