Zondagse lunch: Shakshuka

Weekoverzicht lunch: 5 zondagse lunches door Anne Travel Foodie

Elke week deel ik een Lunch Weekoverzicht voor lunches die je op maandag tot en met vrijdag gemakkelijk mee naar je werk of studie kunt nemen. Anne van Anne Travel Foodie is juist een expert in lunches voor het weekend. Speciaal voor Food Fröbel Fun stelde Anne haar top 5 zondagse lunches samen. Met deze vijf lunch gerechten maak je van je lunch in het weekend een feestje!

Weekoverzicht lunch: groene asperges met ei

Groene asperges met ei

Ingrediënten (voor 2 personen)
50 gram groene asperges
100 gram aspergebroccoli (ook wel broccolini genoemd)
4 eieren
Versgemalen peper
Optioneel verse spinazie

Verwarm de oven op 180°. Snijd een dun plakje van de onderkant van de asperges en spoel ze af. Kook de aspergebroccoli 3 minuten.
Bak optioneel de spinazie kort aan in een koekenpan.
Leg de asperges, aspergebroccoli en eventueel spinazie in een hittebestendige pan of schaal. Breek de eieren erboven.
Plaats de schaal onder de grill. Je gerecht is klaar als het eiwit net gestold is, dit duurt ongeveer 3 minuten.
Besprenkel met peper.

Zondagse lunch: Shakshuka

Shakshuka

Ingrediënten voor 2 porties:
* 4 eieren
* 1 rode paprika
* 1 ui
* 2 teentjes knoflook
* 5 tomaten
* 1 eetlepel za’atar kruiden (gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt tegenwoordig)
* Verse peterselie

Snij de ui, paprika, knoflook en tomaten in stukjes. Verwarm olijfolie in een hapjespan en voeg de knoflook en ui toe. Fruit ze 1 minuut en voeg dan de paprika toe. Voeg na 4 minuten de stukjes tomaat toe. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat het 15 minuten sudderen. Besprenkel met de za’atar kruiden en roer het mengsel voorzichtig om. Creëer vier gaten voor de eieren met een lepel, breek de eieren open en giet ze in de lege plekken. Laat de shakshuka met de deksel op de pan sudderen tot de eieren bijna gestold zijn.
Serveer met sneetjes brood, en optioneel met verse peterselie en feta.

Zondagse lunch: gevulde avocado
Gevulde avocado’s

Ingrediënten voor 1 portie:
1 avocado
2 eieren
Kruiden naar keuze
Optioneel: gerookte zalm

Verwarm de oven voor op 180˚C. Snij de avocado doormidden en verwijder de pit. Maak de holte iets groter met een lepel. Als je gerookte zalm gebruikt bekleed je de holtes hiermee. Giet in beide holtes een ei. Zet de avocado’s 20 minuten in de oven. Besprenkel ze nu met kruiden naar keuze, ik gebruik vaak oregano, peper of dille.
Dat was het! Mocht je niet geloven hoe makkelijk het is, check dan Anne’s video waarin ze het recept in 15 seconden laat zien.

Zondagse lunch: Huevos Rancheros

Huevos Rancheros

Ingrediënten (voor 1 persoon):
1 Tortilla
2 eieren, geklopt
4 cherrytomaten, gehalveerd
1/2 rode ui, fijngesneden
1/2 avocado
Optioneel: verse koriander.

Verwarm de tortilla kort in een pan zonder olie. Bak de eieren in een koekenpan al roerend totdat je roerei hebt. Prak de avocado. Bedek de tortilla met de roerei, geprakte avocado, cherry tomaten en rode uit. Garneer optioneel met koriander.

Zondagse lunch: Ontbijt trifle

Ontbijt Trifle

Krokante muesli
3 eetlepels zuivel naar keuze (ik gebruikte plantaardige kwark)
1 mandarijn

Pak een hoog glas en strooi een laag krokante muesli op de bodem. Bedek het met twee eetlepels zuivel naar keuze. Pel de mandarijn en leg de helft van de partjes op de zuivel. Voeg nog een eetlepel krokante muesli toe en daarna de overgebleven mandarijn. Sluit af met nog een grote schep zuivel.

Klik hier voor al Anne’s lunch recepten.

Deel deze post via

Leave a Comment