makkelijke gerechten kerst brunch ontbijt

Tips voor lekkere gerechten voor de kerstbrunch

Tijdens de kerst speelt het eten bij ons thuis altijd wel een belangrijke rol. Vroeger al, hadden we een uitgebreid ontbijt met worstenbroodjes (tja, Brabant hè), kerststol, een gekookt eitje en een lekker glaasje verse jus. Nog steeds vind ik het heerlijk om tijdens kerst flink uit te pakken met een heerlijke brunch. Ik geef je tips voor lekkere gerechten voor de kerstbrunch. Zo ben je met een bezoek aan mijn site en de supermarkt al helemaal klaar voor een fantastische brunch tijdens de kerstdagen!

1. Bananenbrood met cranberries

Wil je een lekker, gezond en zoet begin van de dag? Dan is dit bananenbrood met cranberries een perfect recept voor de kerstbrunch. Makkelijk om te maken, en het past helemaal bij kerst! Ik vind cranberries in ieder geval lekker kerstig. Aangezien bananenbrood altijd een goed idee is, zou ik zeggen: maak snel dit gezonde kerstontbijt!

hartige broodtaart makkelijk brunch recept

2. Hartige broodtaart

Een broodtaart vind ik altijd heerlijk bij een uitgebreide brunch. Het ziet er enorm feestelijk uit, en is heel goed voor te bereiden. Met de vulling kun je variëren: beleg het brood vooral met wat je zelf lekker vindt! Qua decoratie kun je helemaal los gaan! Maak bijvoorbeeld met bieslook een mooie kerstboom en beleg het met halve kerstomaatjes als kerstballen. Deze hartige broodtaart is een perfect gerecht voor de kerstbrunch.

hapjes paasbrunch pastaspiesjes

3. Pastaspiesjes

De meiden hier zijn helemaal weg van pasta. Het liefst eten ze elke dag een lekker pastagerecht. Van salade tot een ovenschotel: als er maar pasta in zit! Een pastasalade is natuurlijk heerlijk, en makkelijk voor te bereiden. Nog leuker is het als je de salade op een spiesjes doet. Met jouw favoriete ravioli als basis maak je in no time een heerlijk brunchgerecht waar iedereen enorm van zal smullen.

makkelijk brunch gerecht pizzaswirls banner

4. Pizzaswirls

Naast de pasta, is pizza ook altijd een goed idee. Qua beleg kun je hier alle kanten mee op. Van een lekkere vegetarische pizza tot een pizza met verschillende soorten vlees: voor iedereen is er wat lekkers van te maken! Met een kant-en-klaar pizzadeeg als basis is er heel makkelijk een lekker gerecht voor de kerstbrunch van te maken.

makkelijk dessert voor kerst pasen feest banaanschuitjes - banner

5. Banaanschuitjes

Een zoet gerechtje mag wat mij betreft niet ontbreken op de brunchtafel! Natuurlijk staat er bij ons altijd een kerststol op tafel, maar zelf iets klaarmaken vind ik ook altijd heerlijk. Wat denk je van een heerlijk taartje met chocolade, pindakaas en banaan? Dit heerlijke dessert voor de kerstbrunch is goed voor te bereiden en is zeker een succes! Je hoeft zelf ‘s ochtends alleen nog maar de taartjes uit de koelkast te halen, dus je kunt lekker uitslapen deze kerst!

Wil je deze lekkere gerechten voor de kerstbrunch op een later moment graag zelf maken? Bewaar deze blog dan op een van je borden op Pinterest. Dat gaat heel makkelijk door over onderstaande foto heen te scrollen en op het Pinterest-logo te klikken. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is een bord te kiezen waar jij deze tips op wilt bewaren. Welke van deze recepten is jouw favoriet?

5 tips voor recepten voor een makkelijke kerst brunch ontbijt - pinterest

Deel deze post via

1 thought on “Tips voor lekkere gerechten voor de kerstbrunch

Leave a Comment