skelet hapjes halloween recept

Skelet hapjes voor Halloween

Met Halloween vind ik het altijd leuk om wat enge hapjes op tafel te zetten. Van griezelige insecten tot smakelijke pompoenen. Geef me een thema en ik verzin er hapjes omheen, dus ook bij Halloween kan ik voldoende bedenken! Heerlijk om even los te gaan op zo’n eng thema. Dit keer maak ik spookjes of skulls van bladerdeeg met banaan en pindakaas. Organiseer jij een eng feest en wil je een lekker hapje op tafel zetten? Dan kunnen deze skelet hapjes voor Halloween niet ontbreken!

Voor dit recept heb ik de pindakaas van De Pindakaaswinkel gebruikt. Zo leuk om te zien hoeveel verschillende pindakazen zij in het assortiment hebben! Ik kies voor de pindakaas met dadel en kaneel, omdat ik dat lekker herfstig vind klinken. En eerlijk is eerlijk: het smaakt ook echt naar herfst. Aangezien Halloween toch echt een herfstfeest is, vind ik deze pindakaas perfect voor het maken van deze hapjes. Je kunt deze echter ook prima vervangen door gewone pindakaas. Een snufje kaneel er overheen is dan een lekkere toevoeging om het hapje helemaal af te maken.

skelet hapjes halloween recept

Skelet hapjes voor Halloween

Lekker griezelen en gillen met Halloween? Bij jouw Halloween-feestje kan dit hapje niet ontbreken. Met een heerlijke vulling van banaan met pindakaas is het echt een topsnack!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Borrelhapje, halloween

Equipment

  • Uitsteker in skeletvorm (of een andere enge vorm)

Ingrediënten
  

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 banaan
  • 3 eetlepels pindakaas (ik gebruik dadel kaneel, van de Pindakaaswinkel)
  • 1 ei

Instructies
 

  • Leg de plakken bladerdeeg naast elkaar en laat ontdooien.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Steek uit de plakken bladerdeeg een even aantal skeletten of andere enge vormpjes uit.
  • Kneed het overgebleven bladerdeeg samen en rol het uit.
  • Steek hier nog meer vormpjes uit.
  • Verdeel de helft van de bladerdeegvormpjes over de bakplaat.
  • Besmeer ieder vormpje met een beetje pindakaas.
  • Snijd de banaan in dunne plakjes.
  • Leg op elk hoopje pindakaas twee plakjes banaan.
  • Verdeel de andere helften van de bladerdeegvormpjes over de belegde vormpjes. Ik steek eerst de oogjes uit, omdat dit de skulls een nog enger effect geeft!
  • Druk met een vork de randjes goed aan. Klop het ei los en bestrijk de bovenkant met het ei.
  • Zet de bakplaat een kwartier in het midden van de oven. Als alle hapjes mooi bruin zijn geworden zijn de hapjes klaar!
  • Durf jij een hapje te nemen?

Deze hapjes zijn hier een groot succes! Sowieso vind ik de combinatie banaan met pindakaas heerlijk, dus een hapje met die combi kan natuurlijk niet ontbreken. Heb je de smaak te pakken en zoek je een ander eng Halloween hapje? Op mijn site staan er genoeg! Wil je dit hapje graag bewaren op een van je borden op Pinterest? Dat gaat heel makkelijk met onderstaande afbeelding.

skelet hapjes voor Halloween pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment

Rating recept