Bordje met daarop sieraden voor Halloween om zelf te maken. Oorbellen met spookjes, oorbellen met pompoenen en een ketting met een heks eraan.

Sieraden maken voor Halloween

Hoewel het van oorsprong natuurlijk een Amerikaans feest is, kun je in Nederland inmiddels ook niet meer om Halloween heen. Hier thuis hebben we het huis en de voortuin dan ook al helemaal in engere sferen gebracht. Superleuk om te zien hoe de kinderen uit de wijk bij de voortuin blijven staan om te kijken wat er allemaal te zien is. Binnenkort volgt er nog een Halloweentocht door de wijk met een heuse trick or treat, dan is het feest helemaal compleet! Ik heb overigens ook genoeg inspiratie op de website staan voor enge en makkelijke hapjes voor Halloween. Naast het huis en de hapjes is het natuurlijk ook leuk als je zelf in Halloween stijl bent. Hoe leuk is het dan, om je eigen sieraden voor Halloween te maken? Ik leg je uit hoe je dat heel makkelijk kunt doen!

Sieraden maken van polymeerklei

Als ik sieraden maak, werk ik het liefste met polymeerklei. Vroeger noemde ik dat altijd fimoklei, geen idee wat de juiste benaming hiervoor is eigenlijk. Je kunt er alle kanten mee op, het is in veel verschillende kleurtjes te verkrijgen en het hoeft maar heel even in de oven om goed uit te harden. Ik vind het ideaal werken. Ook om sieraden voor Halloween te maken pak ik mijn polymeerklei erbij. Doordat ik verschillende kleuren heb, kan ik er alle kanten mee op.

Halloween sieraden maken

Voor Halloween kun je natuurlijk heel veel kanten op. De jongste heeft er bijvoorbeeld voor gekozen om oorbellen te maken met spookjes eraan. Door een stukje witte klei tot een cirkel uit te rollen, en deze naar beneden te vouwen heb je de vorm van het spookjes al gemaakt. Dan is het een kwestie van oogjes plakken van zwarte klei, en een oogje waar de oorbel aan vast kan worden gemaakt er doorheen te halen. Vervolgens maak ik pompoen-oorbellen. Pompoenen horen natuurlijk helemaal bij Halloween! Van een stukje oranje klei maak ik een bolletje. Met een mesje maak ik hier de naden van de pompoen in. Vervolgens druk ik het bolletje wat platter, zodat er meer een pompoenvorm ontstaat. Hierna maak ik het steeltje en een blaadje van een beetje groene klei, waarna ik ook hier het oogje voor de oorbel aan vastmaak.

Je kunt natuurlijk alle vormen maken die je maar wil, zolang het maar een beetje griezelig is. Zo heb ik een hanger voor aan een ketting gemaakt in de vorm van een heks op een bezemsteel. Maar denk bijvoorbeeld ook eens aan een Frankenstein, een heksenhoed, vleermuis of een skelet. Laat je fantasie de vrije loop en maak er een gezellige knutselmiddag van!

Als je jouw favoriete griezelfiguren hebt gemaakt, en je hebt alle oogjes om ze vast te maken erin zitten, kun je de vormen af gaan bakken. Dit doe ik in een voorverwarmde oven van 130 graden Celsius. Na 15-20 minuten zijn de figuurtjes goed uitgehard, en kun je de sieraden af gaan maken. Voor de ketting rijg ik een koord door het oogje heen. Voor de oorbellen maak ik de ringetjes in de figuren vast aan de oorhangers. Super makkelijk, en echt zo klaar!

Hoe leuk is het om met je zelfgemaakte sieraden voor Halloween langs de deuren te gaan voor jouw trick or treat!? Misschien mag je zelfs wel een extra treat uitzoeken, haha.

Wil je dit idee graag bewaren op een van je borden op Pinterest? Je kunt onderstaande afbeelding daarvoor gebruiken. Welk griezelig figuur wil jij graag maken voor aan jouw sieraden?

Klikbare afbeelding om de pagina makkelijk op te slaan op pinterest.

Deel deze post via

Leave a Comment