Ik vind het heerlijk om af en toe een lekker recept te proberen waarmee ik me in het buitenland waan. Een heerlijke Italiaanse focaccia is daar een voorbeeld van. Deze vind ik gevuld altijd heerlijk, met Italiaanse kruiden en olijven bijvoorbeeld… of met zongedroogde tomaten… Genieten hoor! Dit keer ga ik voor een lekker fusion recept. Ik maak de focaccia af met een lekkere Nederlandse vulling van kaas en ui. Nou ja, de kaas die ik gebruik voor dit recept komt uit Zwitserland…maar je snapt het idee.
Focaccia met kaas en ui
Equipment
- Barbecue met pizzasteen (een oven op 200 graden kan ook)
Ingrediënten
- 1/2 pak mix voor focaccia
- olijfolie
- 1/2 ui
- klein stukje kaas, ik gebruik de grotgerijpte Kaltbach kaas van Emmicheese (of een flinke hand geraspte kaas)
Instructies
- Maak de barbecue goed heet, en leg de pizzasteen erop. Geen barbecue tot je beschikking? Verwarm de oven dan voor op 200 graden.
- Begin vervolgens met het bereiden van de focaccia mix.
- Doe dit volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dit kan per merk een beetje schelen dus het is het beste als je de instructies aanhoudt ;-).
- Snijd de ui in halve ringen.
- Rasp de kaas.
- Maak een focacciavorm van het deeg en beleg met de kaas en ui.
- Leg op de pizzasteen of in de oven en laat het geheel in zo'n 15 minuten gaar worden.
- Eet smakelijk!
Zo zie je: een lekker hapje op tafel zetten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Wil je verder op de Italiaanse tour? Probeer dan ook eens deze heerlijke Italiaanse knopen: net zo makkelijk om te maken, en het smaakt ook heerlijk!
Dit recept is superleuk om samen met de kinderen te maken. Laat ze eens hun eigen beleg kiezen voor de focaccia, weet je zeker dat ze het lekker zullen vinden! Bovendien vinden kinderen het vaak erg leuk om te kneden: hoef jij geen vieze handen te krijgen…win win, haha!
Wil je dit recept bewaren op een van je borden op Pinterest? Gebruik daar dan onderstaande afbeelding voor.