Voor een lekker bitterbal kun je me wakker maken hoor! Lekker knapperig van buiten, en een heerlijke vleesvulling aan de binnenkant. Even dippen in de mosterd, en het feest is compleet. Een lekker hapje met een bitterbal als basis kan dan ook niet ontbreken op de blog. Een lekker makkelijk borrelhapje voor op de borrelplank, of gewoon als snack tijdens een film. Ik vind het altijd een succes. Bovendien ben je helemaal niet lang bezig met het maken van deze hapjes. Behalve natuurlijk als je zelf de bitterballen maakt. Ook zelf bitterballen maken is helemaal niet moeilijk, het kost wel even wat tijd. Liever wat sneller een lekker hapje op tafel zetten? Dan gebruik je ovenbitterballen. Je kunt natuurlijk bitterballen gebruiken met jouw favoriete vulling: vlees, kaas of misschien wel een zoete variant… Zo wordt het helemaal naar jouw smaak!
Makkelijk borrelhapje: Bitterballencroissant
Ingrediënten
- 1 doosje ovenbitterballen (12 stuks)
- 1 blikje croissantdeeg mini
- mosterd
- 1 ei
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Haal het croissantdeeg uit het blik en rol de helft uit. De andere helft gebruik je niet voor dit recept.
- Snijd de mini-croissantjes los van elkaar.
- Besmeer elk driehoekje (12 stuks) met een likje mosterd.
- Leg op de mosterd de bitterbal. Je kunt eventueel ook curry of ketchup gebruiken in plaats van mosterd.
- Vouw het croissantdeeg om de bitterbal heen.
- Klop het ei los, en besmeer het deeg hiermee.
- Leg alle hapjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak voor zo'n 12 minuten af in het midden van de oven. Oventijd kan per oven een beetje schelen, houd ze vanaf een minuut of 8 goed in de gaten.
- Haal de bitterbalcroissants uit de oven als ze mooi bruin zijn, laat een paar minuutjes op een rooster liggen en serveer ze als ze nog warm zijn.
- Eet smakelijk!
Je ziet: het is heel makkelijk om deze bitterbalcroissants te maken. Met een paar minuten bereidingstijd, en een klein kwartiertje in de oven heb je ze al klaar. Ideaal als je even snel iets op tafel wil zetten!
Deze hapjes smaken heerlijk bij een buffet, bijvoorbeeld op oudejaarsavond of kerstavond. Ook als los hapje is het heerlijk. Doordat je de sausjes zelf kunt kiezen, kun je het helemaal naar je eigen smaak aanpassen. De meiden hier vinden mosterd niet zo lekker, dat is wat te scherp. Zij genieten meer van een hapje waar wat curry of ketchup bij zit.
Wil je het idee voor dit hapje bewaren voor later? Pin dit bericht dan op een van je borden op Pinterest. Dat gaat heel makkelijk door over de onderstaande foto heen te scrollen en op het Pinterest-logo te klikken. Je hoeft dan alleen nog maar het bord te kiezen waar je hem wilt pinnen. Maak je dit hapje? Ik vind het leuk als je mij tagt op social media (@food_frobel_fun)!