Een culinaire reis over de wereld bij El Puente in Eindhoven

Het Stratumseind in Eindhoven staat natuurlijk vooral bekend om haar vele kroegen. In het weekend staat deze straat dan ook vol met uitgaanspubliek. Veel jongeren weten hun weg te vinden naar deze stapstraat. Maar ook om een lekker hapje te eten ben je op Stratumseind in Eindhoven aan het juiste adres. Er zijn namelijk ook diverse leuke restaurants te vinden. El Puente is er daar een van. Dit leuke restaurant in Eindhoven stond al even op mijn where to eat lijstje. El Puente is inmiddels van de lijst gestreept, want we hebben er genoten van een heerlijke lunch!

Aan het einde van de Dommel, vlakbij de brug, vind je restaurant El Puente. El Puente betekent dan ook brug. Het restaurant vormt niet alleen een brug van Stratumseind richting de Stratumsedijk, het vormt ook een brug tussen diverse landen over de gehele wereld. Als je afgaat op de naam zou je denken dat het restaurant Spaans georiënteerd is. Niets is echter minder waar. In de menu’s die bij El Puente geserveerd worden staan veel verschillende landen centraal. We hadden een tafel met uitzicht over de rivier de Dommel en het Van Abbe museum. Een prima plek om onze wereldreis te beginnen!

culinaire reis over de wereld bij restaurant el Puente in Eindhoven voorgerecht

Lunchen bij El Puente in Eindhoven

Iedere zondag kun je bij restaurant El Puente genieten van een Sunday Lunch. Hierbij krijg je een viergangen wereldmenu, met bijpassend wijnarrangement en tafelwater voor €64,- per persoon. We werden gastvrij ontvangen, en de gastvrouw dacht met ons mee. We zijn namelijk bezig met SDEN3, een wijncursus, en hebben binnenkort examen. De wijntjes werden dan ook ‘blind’ voor ons ingeschonken en we mochten zelf raden wat we dronken. Hierna kregen we uiteraard wel een uitleg waarom de keuze op deze wijn bij dat gerecht was gevallen.

Wij begonnen onze culinaire wereldreis met een paar oesters en een heerlijk glas cava. Daarna zijn we naar Japan gegaan, waar we een rundertartaar met kosho en kaffir kregen. Het gerecht zag er niet alleen prachtig uit, zo smaakte het ook. Prima op smaak, met een goede wijn-spijs combinatie. Na Japan maakten we een tussenstop in Italië, voor gnocchi met truffel en bloemkool. Heerlijk op smaak, en echt een streling voor de tong! Sowieso vind ik truffel al top, dus dit was echt een gerecht om van te genieten. De reis ging vervolgens een stukje naar het noorden, naar Frankrijk. Een perfect gebakken ossenhaas, met krokante zwezerik en zwarte knoflook werd voor ons geserveerd. Echt een aanrader hoor! Voor het dessert bleef ik in Frankrijk, met een heerlijk kaasplankje. Vriendlief ging terug naar Nederland met zijn zoete dessert. Dit was een prima combi van drop, framboos en stroopwafel. Echt een internationaal feestje hoor!

culinaire reis over de wereld bij restaurant el Puente in Eindhoven gnocchi

Onze ervaring

Naast de enorme gastvrijheid en het mooie uitzicht, zijn ook de gerechten erg lekker en goed op smaak. Het concept van een culinaire wereldreis vind ik erg leuk. Het menu verandert geregeld, dus je kunt gerust een keer terug zonder hetzelfde te eten. Iedere maand heb je op een zondag ook een wine and dine. Hierbij maakt een wijnleverancier combinaties van de gerechten van El Puente met de wijnen die ze zelf leveren. Bij ieder gerecht proef je twee wijntjes, waarbij je kunt kijken wat jouw favoriet is. Ook hoor je wat de favorieten van het restaurant en de leverancier zelf zijn. De kosten hiervoor zijn hetzelfde als voor de lunch. Dat is iets wat wij zeker nog eens willen proberen.

Wij hebben enorm genoten, en komen graag nog eens terug!

Ik heb nog veel meer tips voor leuke uitjes voor je, neem gerust een kijkje als je zin hebt om iets leuks te gaan doen!

Deel deze post via

Leave a Comment