1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt is het natuurlijk leuk om daar ook gebruik van te maken. Gedurende de dag kun je een aantal grappen uithalen met je familie of vrienden. Ik heb een paar leuke 1 april grappen voor Pasen voor je op een rijtje gezet. Zo kun jij ze thuis goed voor de gek houden tijdens het paasweekend, haha.

1. Paaseieren zoeken op 1 april

Het is een beetje een inkoppertje, maar ik vind hem wel heel grappig. Organiseer voor de kinderen een paaseizoektocht met een twist: verstop helemaal geen eieren. Geef in plaats daarvan een lijst met aanwijzingen of raadsels die nergens naartoe leiden. Laat aan het eind een mand met eieren (en misschien wat extra lekkernijen) op een voor de hand liggende plaats staan, als troostprijs voor hun harde werk.

2. Druiven verpakken in paaseifolietjes

Zorg ervoor dat je voor 1 april een aantal folietjes van paaseieren verzamelt. Heel vervelend: moet je gewoon al die eitjes op eten! De folietjes laat je heel, en je zorgt ervoor dat ze er netjes uit zien. Vervolgens pak je een aantal druiven in deze folietjes in. Zo lijken het net paaseitjes. Succes gegarandeerd!

3. Ondrinkbare limonade

Natuurlijk hoort een lekkere paasbrunch ook bij Pasen. Je zorgt ervoor dat de tafel al netjes gedekt is als iedereen beneden komt. Voor de kinderen staat er al iets lekkers te drinken op tafel. Dat kan een glas limonade of een jus d’orange zijn. Deze maak je echter de avond van tevoren al klaar. Je doet een beetje Jell-o, gelatine of agaragar in een glas (de laatste twee met drankje erbij), stopt een rietje in het glas en laat dit een nachtje in de koelkast staan. De volgende dag kun je de bekers zelfs op zijn kop houden, zonder dat het drinken er uit loopt. Hilariteit alom!

4. Gek ijsje

Het paasdiner afsluiten met een lekker ijsje is natuurlijk een goed idee! Alleen gebruik je dit keer geen echt ijs. Je maakt eerder op de dag wat aardappelpuree. Met een ijsschep maak je bolletjes die je op een (eetbaar) ijsbakje schept. Eventueel maak je dit nog af met wat kleurrijke decoratie. Zet het ijsje even in de koelkast of diepvries zodat het ook echt koud aanvoelt. Na het diner zet jij je mooie ijsjes op tafel…mooi is niet altijd lekker, haha.

5. Een ei is geen ei

Eet zelf de dagen voorafgaand aan Pasen al een paar gekookte eieren. Zorg ervoor dat de eierschaal mooi heel blijft, met alleen het hoedje eraf. Tijdens de paasbrunch zet jij de eitjes vast op tafel. In plaats van echte eieren vul je de eierschalen met Griekse yoghurt. Als eigeel gebruik je een beetje donkeroranje ranja of een stukje perzik uit blik. Heb jij ooit zo’n zoet eitje gegeten?

1 April is de perfecte dag om de lachers op je hand te krijgen. Laat de kinderen lachen met een van bovenstaande grappen. Met deze 1 april grappen zorg je gegarandeerd voor lachende gezichten en onvergetelijke momenten tijdens Pasen. Veel plezier!

Deel deze post via

Leave a Comment