Mamma mia…het is Wereld Pasta Dag vandaag! Ik ben helemaal weg van pasta: je kunt er namelijk alle kanten mee op! Een gezonde variant met lekker veel groenten of een sinner versie overladen met kaas. Mijn favoriete recept is een pasta aglio olio e pepperoncino. Heel simpel met alleen maar knoflook, olijfolie en wat fijngesneden pepertjes: een kind kan de was doen! Weet je trouwens dat het gat in de spaghettilepel er niet voor niets zit? Als je hier de ongekookte spaghetti door steekt heb je precies genoeg voor één persoon. Dit voorkomt dat je kookt voor een heel weeshuis, haha. Speciaal voor Wereld Pasta Dag, en omdat pasta gewoon superlekker is, verzamel ik 10 lekkere en gemakkelijke recepten met pasta. Lekker watertanden tijdens het lezen, hihi.
Verse pasta met gerookte kip en spinazie
Ben je op zoek naar een gemakkelijk en snel pastarecept? Dan is dit recept van Priyalovesfood echt iets voor jou! Met maar 6 ingrediënten tover je in no time een heerlijke healthy pasta op tafel. Ik weet zeker dat het hele gezin hiervan gaat smullen!
Pastataart Ottolenghi style
Dit recept bevat ‘iets’ meer ingrediënten, is iets moeilijker om te maken dan de eerste pasta en tovert geheid een lach op het gezicht van je tafelgenoten. Een heerlijke open pasta vol met groenten en kaas, aanradertje hoor! Ottolenghi geeft groenten altijd een glansrol in zijn gerechten, deze pasta zit dan ook bomvol met groenten.
Pasta aglio olio met garnalen en chilivlokken
Uiteraard kan een variant op mijn favo pasta niet ontbreken in deze blog! Wat denk je van deze heerlijke variant met garnalen en chilivlokken? Ik ben echt fan van garnalen, en van gemakkelijk koken…twee vliegen in één klap met dit heerlijke recept! Niet supergezond, wel superlekker… Een ideaal weekendrecept dus!
Zwarte pasta met zeevruchten
Houd je van zeevruchten en wil je een keer echt goed uitpakken? Maak dan eens deze zwarte pasta met zeevruchten. Het is geen low budget recept, wel een aanrader voor een lekker etentje waarin zeevruchten centraal staan. Bovendien staat het toch geweldig, zo’n bord met zwarte pasta!?
Maffia meatballs
Heb je eens zin in echt comfortfood? Maak dan deze maffia meatballs! Het gerecht doet mij heel erg denken aan Lady en de Vagebond…je weet wel, die scène waarin ze allebei van hetzelfde spaghettisliertje slurpen. Een echt gerecht voor de vleeslover die van gemakkelijk en lekker koken houdt. Ga jij hem maken?
Pompoenlasagne met salie
Het is herfst, dat betekent voor mij tijd voor pompoenen! Hoe lekker is het om pompoen te combineren met pasta? Als je de pompoen van tevoren gaart is het bovendien een recept wat erg snel klaar is. Ideaal voor de doordeweekse dag. Je kunt natuurlijk de lasagne ook een dag van tevoren maken en als het bijna tijd is om te eten deze in de oven schuiven. De ideale mealprep dus!
Cannelloni met tonijn en Boursin
Weer een gemakkelijk recept dit keer! Met maar zes ingrediënten (en een beetje kaas, peper en zout) tover je dit heerlijke gerecht zo op tafel. Boursin is altijd een goed idee, en pasta met tonijn is ook een prima combi! Doordat je cannelloni gebruikt ziet het recept er extra feestelijk uit. Als het gerecht in de oven staat heb jij even wat me-time. Hoe lekker is dat!?
Pompoenravioli met walnoten
Omdat het herfst is deel ik gewoon nog een lekker pompoenrecept met je! Zelf pasta maken is superleuk, en ook echt een aanrader om op een druilerige herfstdag samen met de kids te maken. Als je geen raviolivorm hebt om deze pommpoenravioli te maken is dat geen ramp: met een uitsteker of een glas kun je ook allemaal dezelfde vormen uitsteken. Als je een lege vorm op een vorm met vulling legt heb je ook gewoon je eigen pasta gemaakt. Ideaal!
Pastasalades spiesjes caprese
Salade caprese, heel simpel met alleen basilicum, mozzarella en tomaat. Heerlijk op een broodje, gewoon los of als pastasalade. Dat je die pastasalade niet alleen op een bord kunt serveren laat My Happy Kitchen zien met deze heerlijke spiesjes. Ook superleuk om mee te geven in de lunchbox!
Pasta met zalm en beurre blanc
Mmm…hoe lekker ziet deze tagliatelle eruit? Groene asperges zijn sowieso al een favoriet van mij. Met een heerlijke beurre blanc saus erbij en een beetje zalm is dit een heerlijk gerecht. Een paar zalmeitjes bovenop maken het tot een echt fancy gerecht.
Ben jij ook zo’n pastafan? Welke van de tien gerechten is jouw favoriet?