Een barbecue is in Nederland natuurlijk niet compleet zonder stokbrood met kruidenboter vooraf. Sterker nog: vaak hebben we al voor de barbecue begint voldoende gegeten doordat we ons tegoed hebben gedaan aan de stokbroodjes en salades die er op tafel staan, haha. Je kunt natuurlijk een pakje kruidenboter bij de supermarkt halen, je kunt echter ook gemakkelijk zelf je eigen kruidenboter maken. Zo kun je er je eigen twist aan geven en smaakt hij nog beter dan de bakjes uit de supermarkt! Bovendien kun je zelf bepalen hoeveel knoflook er in de zelfgemaakte kruidenboter gaat, ook wel prettig vind ik zelf…haha.
Pikante kruidenboter zelf maken
Ingrediënten
- 250 gram ongezouten roomboter
- 3 eetlepels sambal
- 1,5 eetlepel ketchup
- 2 eetlepels peterselie
- 2/3 teentjes knoflook
Instructies
- Laat de boter op kamertemperatuur komen.
- Snijd de peterselie fijn.
- Pers de knoflook fijn.
- Meng de sambal, ketchup, knoflook en peterselie door de boter.
- Proef even of hij zo pittig genoeg is. Liever iets pittiger? Voeg wat sambal toe. Liever wat zoeter? Voeg een beetje ketchup toe. Extra knoflook toevoegen kan natuurlijk altijd, haha.
Hoewel de boter heerlijk smaakt op stokbrood bij een barbecue, kun je hem met de feestdagen natuurlijk ook goed gebruiken als bijgerecht bij de gourmet. Of gebruik het om je kaasplankje mee op te leuken. Overal inzetbaar, deze pikante boter!
Wat ook erg lekker is om van de barbecue te maken, zijn moinkballs. Het recept voor deze lekkere snack kun je hier vinden.
Wil je het recept om zelf kruidenboter te kunnen maken bewaren op een van je borden op Pinterest? Gebruik daar dan onderstaande foto voor.