hoe vier je sinterklaas tips voor pakjesavond - banner-2

Hoe vier je Sinterklaas? Leuke tips voor Pakjesavond

Ieder jaar als Sinterklaas weer voet aan wal zit begint er toch wel een heel speciale periode. Het begint al met het Sinterklaasjournaal: zou het dit jaar allemaal goed komen? Komen de Sint en zijn Pieten op tijd in Nederland aan? Als de intocht is geweest begint de magische tijd van schoentjes zetten, Sinterklaasliedjes zingen en kruidnoten bakken. Heerlijk vind ik dat! Het hoogtepunt van deze heerlijke tijd is voor mij toch wel Pakjesavond. Vroeger al vond ik het magisch als de Sint op de stoep stond met een zak vol cadeautjes. En nog steeds is het een avond waarbij we flink uitpakken. Hoe vier je Sinterklaas? Ik heb een paar leuke tips om Pakjesavond nog leuker te maken! Lees vooral de hele blog, want je kunt ook nog iets winnen om jouw Pakjesavond nog leuker te maken!

Hoe vier je Sinterklaas?

Vroeger kwam de Sint al bij ons op bezoek om Sinterklaas te vieren, en nog steeds vind ik het erg leuk om de Sint uit te nodigen om zijn verjaardag met ons te vieren. Er staat al een tafel vol hapjes klaar, Sint en zijn Pieten bellen aan en doen een woordje voor de meiden. Vervolgens pakken ze beide een cadeautje uit en dan gaat de goedheiligman weer een deurtje verder kijken. Als alle cadeaus zijn uitgepakt is het tijd om nog even te spelen met de dingen die ze gekregen hebben, waarna de meiden toch echt hun bed maar eens op gaan zoeken. De laatste jaren hebben we echter wel wat dingen bedacht om Pakjesavond nog leuker te maken!

Tips voor Pakjesavond

Tradities vind ik heel leuk, en ook met Sinterklaas vind ik het super om leuke tradities te bedenken. Ieder jaar hetzelfde, en toch gaat het nooit vervelen! Met deze tips voor Pakjesavond wordt het altijd een groot feest!

Bakken voor Sinterklaas

Ik vind het heerlijk om Pakjesavond vroeg te beginnen. We duiken dus al op tijd de keuken in om van alles lekkers te gaan maken. Denk hierbij aan heerlijke kruidnoten, maar we maken ook andere hapjes voor Pakjesavond. Als de Sint langs komt, gaan we niet samen aan tafel eten. Nee, dan staat de tafel vol met heerlijke hapjes!

Sinterklaasliedjes zingen

Ieder jaar zingen we samen met de meiden de leukste Sinterklaasliedjes. Nou ja, we spelen wat liedjes en de eerste paar zingen we met zijn allen mee. Hierna zing ik nog een paar liedjes alleen en dan verandert de huiskamer in een soort Pietendisco waarbij we lekker dansen op Sinterklaasliedjes. Zo gezellig!

Cadeaus uitpakken

Als de Sint is geweest gaan we de cadeaus uitpakken. Ik vind het altijd erg jammer als we in no time door alle cadeaus heen zijn. Sinterklaas heeft namelijk echt zijn best gedaan om mooie cadeaus voor de meiden uit te kiezen, en als dit in een razend tempo wordt uitgepakt vind ik dat een beetje zonde. Wat wij erg leuk vinden, is het Pakjesavondspel van Van Kaat. Het begint met een brief van Sinterklaas, waarna de kinderen diverse opdrachten moeten doen om de cadeaus uit te mogen pakken. Er zijn tien verschillende opdrachten, waarbij we creatief bezig zijn, lekker actief zijn, kunnen proeven en nog veel meer! Ook de cadeaus worden op een speciale manier uitgepakt. Het is echt een avondvullend programma waarbij we heel veel plezier beleven! Ik vind het een hele leuke toevoeging aan onze Pakjesavond. Naast het eerste spel, zijn er ook een deel 2, 3 en 4 verkrijgbaar waardoor je ieder jaar een andere Pakjesavond beleeft! Het spel is voor €7,50 te bestellen. Je ontvangt het in je mail, waardoor je het direct kunt gaan spelen! Even printen en wat dingen voorbereiden en je hebt echt een hele toffe avond!

Winactie

Ik had al aangekondigd dat er een winactie aan komt… Bij deze! Van Kaat en ik spelen voor Sinterklaas en we geven een Pakjesavond spel weg! Wat je hiervoor moet doen? Laat even een reactie achter onder deze blog waarin je laat weten waarom jij kans wil maken op dit toffe spel. Ook vinden we het leuk als je ons volgt op social media (@food_frobel_fun & @vankaat). Op 3 december krijgt de winnaar persoonlijk bericht.

Heb jij nog leuke tips voor Pakjesavond? Laat ze hieronder achter om anderen te inspireren!

hoe vier je sinterklaas tips voor pakjesavond - pinterest-2

Deel deze post via

1 thought on “Hoe vier je Sinterklaas? Leuke tips voor Pakjesavond

Leave a Comment