gezond ontbijt herfst appelcakejes zonder suiker banner

Gezond herfst ontbijt: appelcakejes

In de herfst vind ik het altijd erg lekker om te genieten van een warm ontbijtje. Helemaal in het weekend, als ik in de ochtend toch wat extra tijd heb om mijn ontbijt te maken, vind ik het leuk om eens extra uit te pakken. Omdat ik sowieso fan ben van appelcake, is dat natuurlijk een heel goed idee! Een ontbijt met lekkere en gezonde appelcakejes, dat klinkt toch als een heerlijke start van de dag!? Doordat er geen toegevoegde suikers in zitten kun je er zonder schuldgevoel heerlijk van genieten. Bovendien is het weer een typisch mik en mix recept. Oftewel: je mikt alle ingrediënten bij elkaar, mixt het geheel door elkaar en na de oventijd kun jij genieten van een lekker warm ontbijtje. Kun je tussendoor jezelf klaar maken voor de dag, ideaal toch? Of gewoon nog even lekker genieten van je luie weekendochtend, dat kan natuurlijk ook…

gezond ontbijt herfst appelcakejes zonder suiker

Gezond ontbijt met appelcakejes

Lekker recept voor de herfst, maar kan ook prima op ieder ander moment van het jaar. Heerlijke warme appelcakejes als ontbijt. Zonder toegevoegde suikers, dus lekker en gezond!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Oventijd 25 minuten
Gang gezond, herfst, Ontbijt

Equipment

  • 1 Muffintray
  • oven
  • 1 Mixerkom

Ingrediënten
  

  • 75 gram havermeel
  • 25 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 el kaneel
  • 1 handje walnoten
  • 2 eieren
  • 170 gram appelmoes zonder suiker

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Mix de droge ingrediënten door elkaar.
  • Heb je geen havermeel: maak het dan zelf! Dit kan heel makkelijk door havermout met een staafmixer tot meel te malen.
  • Voeg vervolgens de eieren en de appelmoes toe aan het droge mengsel.
  • Meng het geheel goed door elkaar.
  • Vet een muffintray in. Ik gebruik hier meestal Pamspray of bakspray voor.
  • Verdeel het beslag over de muffintray.
  • Zet de tray in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Na ongeveer 25 minuten zijn de gezonde appelcakejes gaar. Check dit even door met een satéprikker in de cakejes te prikken: komt deze er droog uit dan zijn ze gaar.

Je kunt de cakejes warm eten, maar ook koud smaken ze prima. Je kunt ze dus prima in het weekend voorbereiden om ze vervolgens doordeweeks mee naar het werk te nemen of ervan te genieten bij het ontbijt. Daarnaast kunnen de lekkere gezonde appelcakejes ook heel goed ingevroren worden. Dus je kunt in het weekend een batch van deze cakejes maken en invriezen, en ze ’s avonds uit de diepvries halen zodat je een heerlijk gezond ontbijt hebt de volgende dag.

De kaneel zorgt voor een extra gezonde twist aan dit heerlijke herfstige ontbijt. Kaneel zit namelijk vol antioxidanten die je lichaam beschermen tegen bacteriën en infecties die ontstekingen veroorzaken. Daarnaast vind ik het ook gewoon hartstikke lekker, en geeft het me een heerlijk herfstig gevoel. Helemaal in combinatie met de appel doet het me aan vroeger denken: lekker in het weekend appelflappen bakken voor het hele gezin.

Liever een ander gezond ontbijt? Wat denk je van deze heerlijke peer-vijgentaartjes?

Wil je dit recept graag bewaren op een van je borden op Pinterest? Dat kan heel makkelijk door over onderstaande afbeelding heen te scrollen en op het Pinterest-logo te klikken.

gezond ontbijt herfst appelcakejes zonder suiker - pinterest-2

Deel deze post via

Leave a Comment

Rating recept