Ken je dat? Dat je een tros bananen gekocht hebt, deze eerst drie dagen groen in de fruitschaal liggen en dan ineens zijn ze overrijp… Hier gebeurt dat geregeld. Geen idee hoe het kan dat de bananen ineens zo rijp zijn, maar je wordt er wel creatief van. Zo heb ik al eerder een recept voor een lekker bananenbrood met jullie gedeeld. Nu ik zelf wat meer aan het sporten ben merk ik dat ik wat meer behoefte heb aan eiwitten. Hierom heb ik een lekkere eiwitrijke versie van een bananenbrood gemaakt. Hij staat in no time in de oven, zodat je er snel van kunt genieten!
Eiwitrijk bananenbrood
Equipment
- Bakblik
- Staafmixer of keukenmachine
Ingrediënten
- 160 gram Magere Kwark
- 70 gram Havermout
- 30 gram Whey proteinepoeder (vanille)
- 3 theelepels Bakpoeder
- 2 Bananen
- 2 Eieren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
- Maal de havermout fijn met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Klop de eieren.
- Meng het havermeel met de whey en het bakpoeder tot een geheel.
- Prak 1,5 banaan en roer deze erdoor.
- Roer de geklopte eieren en de kwark door het mengsel.
- Snijd een halve banaan in plakjes.
- Vet een bakblik / cakeblik in met kokosolie, boter of bakspray.
- Giet het beslag hierin.
- Leg de plakjes banaan bovenop het beslag.
- Zet het bakblik voor 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
- Check even of het bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te steken: komt deze er droog uit, dan is het brood gaar.
- Haal het eiwitrijke banenbrood uit de oven: je kunt hem zowel warm als koud eten.
- Geniet ervan!
Met dit eiwitrijke bananenbrood zet je gegarandeerd iets lekkers op tafel! Zowel als ontbijt of als tussendoortje is dit een prima verantwoord alternatief. Ook lekker als snack bij de koffie: dan kun je er weer even tegenaan!
Wil je dit recept graag bewaren op een van je borden op Pinterest? Gebruik daar dan onderstaande foto voor.