Je kunt de kwarkbollen zowel In het weekend heb ik geregeld zin om iets lekkers te bakken. Dat het gezond is, vind ik dan ook wel mooi meegenomen. Afgelopen weekend heb ik ontbeten met heerlijke kwarkbollen. Ze zijn erg makkelijk om te maken en zitten bovendien ook nog eens boordevol eiwitten. Groot voordeel vind ik, dat je deze eiwitrijke kwarkbollen prima kunt invriezen. Hierdoor heb ik ook doordeweeks makkelijk een gezond ontbijt. Ik hoef ze namelijk alleen maar uit de diepvries te halen en in de oven op te warmen. Echt genieten hoor! Je hoeft de kwarkbollen overigens niet per se als ontbijt te eten hoor: het is ook prima als lekker en gezond tussendoortje. Ideaal als je even wat beter wil letten op wat je eet, of als je gewoon veel sport en meer eiwitten nodig hebt. Hoe je deze makkelijke eiwitrijke kwarkbollen maakt lees je in het recept hieronder.
Gezonde eiwitrijke kwarkbollen
Equipment
- Staafmixer
- oven
Ingrediënten
- 125 gram magere kwark
- 1 banaan
- 125 gram bloem
- 2 tl bakpoeder
- 2 tl kaneel
- 50 gram rozijnen
- 15 gram zonnebloempitten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Mix de banaan en de kwark door elkaar met een staafmixer.
- Heb je geen staafmixer, prak je de banaan met een vork en roer je hem hierna door de kwark.
- Meng de bloem door het mengsel.
- Roer vervolgens de overige ingrediënten erdoor.
- Verdeel het mengsel in 8 hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Zet 15-20 minuten in het midden van de oven (even kijken of ze bruin zijn).
- Geniet ervan!
Je kunt de kwarkbollen zowel warm als koud eten. Heb je er maar een paar nodig? Vries de rest in en bak ze op een later moment af in de oven: zo heb je altijd heerlijke verse gezonde kwarkbollen. Dat is toch ideaal!?
Op zoek naar meer gezonde recepten? Kijk eens in de categorie Gezond op mijn site voor nog meer inspiratie! Wil je dit recept bewaren op een van je borden op Pinterest? Gebruik daar dan onderstaande afbeelding voor.