Food

Zelf winegums maken van echte wijn!

Je kent ze vast wel: die zoete zachte snoepjes in alle kleuren van de regenboog. Winegums. Superlekker, maar ondanks de naam zit er geen wijn in. Waarom heten het dan winegums? Dat is omdat de bedenker van deze zoete snoepjes zijn experiment zo goed gelukt vond dat hij het vergeleek met een goed glas wijn. Er zit dus helemaal geen wijn in de winegums! Ik besluit om daar maar verandering in te brengen. Doe jij niet aan Dry January en heb je zin in het echte werk als het om winegums gaat? Lees dan verder om te weten hoe je zelf winegums maakt van echte wijn.

Voor het maken van dit recept heb ik 250 ml wijn nodig. Je kunt hierbij kiezen voor rood, wit of rosé. Kies de wijn die jouw voorkeur heeft. Naast de wijn heb ik ook 100 gram kristalsuiker (tja, het blijft snoep natuurlijk) en 10 gram gelatine gebruikt voor het maken van de winegums met echte wijn. De wijn giet ik in een pannetje (en een beetje in een glas voor mezelf, haha) en dit warm ik rustig op. Als de wijn goed warm is voeg ik langzaam de suiker toe. Deze laat ik al roerend oplossen in de wijn. Ik zorg er wel voor dat de wijn niet aan de kook raakt: goed warm is prima.

De gelatineblaadjes week ik in een bakje met water. Als de suiker goed is opgelost in de wijn roer ik de uitgeknepen gelatineblaadjes door de wijn. Vervolgens pak ik een siliconenvorm, ik heb er zelf een met gummibeertjes gebruikt, en giet hier het wijnmengsel in. Heb je geen vorm dan kun je ook een ovenschaal bedekken met bakpapier en het mengsel hier overheen gieten. Na afloop snijd je er dan kleine vierkantjes van. De vorm zet ik voor minstens 2 uur in de koelkast zodat de snoepjes goed op kunnen stijven. Hierna haal ik ze uit de vormpjes. Ik bewaar de winegums wel in de koelkast, omdat ze anders smelten. Hoe leuk is dit om te serveren bij de vrijdagmiddagborrel?

Ben je op zoek naar een recept voor snoepjes zonder alcohol? Lees dan deze blog eens.

Wil je dit recept bewaren op een van je borden op Pinterest? Gebruik dan onderstaande afbeelding om het te pinnen!

Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

Bezoek aan het Scheepvaartmuseum in Amsterdam: een ideaal herfstvakantie-uitje

De herfstvakantie is het perfecte moment om met familie of vrienden eropuit te trekken en… Read More

1 maand ago

Heerlijke herfstkoekjes met Pumpkin Chai

Wanneer de dagen korter worden en de bladeren beginnen te vallen, zoek ik graag naar… Read More

2 maanden ago

Origineel gepersonaliseerd cadeau: ketting voor je geboortemaand

Onlangs heb ik de prachtige gepersonaliseerde ketting van KAYA sieraden ontvangen, speciaal voor de maand… Read More

2 maanden ago

Fleurige rondvaart door Amsterdam met de Flowerboat

De komende dagen blijft het nog even mooi weer...een ideaal moment om Amsterdam eens vanaf… Read More

3 maanden ago

Met Boekenvoordeel op de Blogboot

Deze week mocht ik weer een keertje mee op de Blogboot! Een leuk initiatief om… Read More

6 maanden ago

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

8 maanden ago

This website uses cookies.